Οργή της εστίασης για τα μέτρα της κυβέρνησης: «Μας βάλανε σε άτυπο lockdown» - «Ούτε την ψήφο τους δεν θα βρουν»

Τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας παραμένει ανεμβολίαστος, αποφασίζονται και ανακοινώνονται μέτρα-λαιμητόμος για τους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν θα επιτρέπεται να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, γεγονός που προαναγγέλλει «λουκέτο» για χιλιάδες επιχειρήσεις που τόσο επλήγησαν, αφού έμειναν για ολόκληρους μήνες κατεβασμένα ρολά.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) καταδικάζει τα μέτρα διαχωρισμού που ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τη στιγμή μάλιστα που «κόβουν» τα μέτρα στήριξης που παρείχαν.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΕ, η κυβέρνηση θέτει ξανά τον κλάδο σε μίνι lockdown, ενώ ταυτόχρονα εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις, ενώ άνθρωποι της εστίασης που συγκεντρώνει πάνω από 800.000 ψήφους από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, δηλώνουν ότι «Αυτή η κυβέρνηση, αυτή η ΝΔ υπό την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη, ούτε την ψήφο της δεν θα βρει στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, είτε τώρα, είτε σε 22 μήνες από τώρα»!

«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους κλειστούς χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και καλεί την κυβέρνηση να μην εργαλειοποιεί, για μια ακόμη φορά, τον κλάδο με στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και μάλιστα την ίδια ώρα που έχει αποσύρει τα μέτρα στήριξης που παρείχε. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιείται ένας κλάδος, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμενε κλειστός και συσσώρευε χρέη και ζημίες, ως o "πολιορκητικός κριός" απέναντι στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων που άντεξαν το προηγούμενο διάστημα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που είχαν. Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δουλέψαν 1,5 μήνα το καλοκαίρι δεν είναι ικανή συνθήκη για να ισοσκελίσει τις απώλειες των 15 προηγούμενων μηνών».

Η ΠΟΕΣΕ και τα Μέλη της σέβονται την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προτρέπουν τους πολίτες και τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν, όμως ζητούν από την κυβέρνηση στα μέτρα που εξήγγειλε να παράσχει αντισταθμιστικά προς στις επιχειρήσεις του Κλάδου για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όπως:

- Μείωση ενοικίων

- Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας

- Νέα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις του κλάδου

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications