H μυστική  βάση   Doomsday  «ημέρα της κρίσης» για τους εκλεκτούς?

Το Raven Rock είναι μια μυστική βάση που βρίσκεται σε ένα βουνό στην Πενσυλβάνια. Για πολλά χρόνια το αποκαλούσαν «Πεντάγωνο 2», λόγω του μεγέθους του ... Ωστόσο, είναι περισσότερο γνωστή ως Μυστική Βάση «ημέρα της κρίσης» . Γιατί;

Στα 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η μυστική βάση Doomsday ήταν πάντα γνωστή στους ερευνητές .Πιστεύεται ότι είναι το μέρος όπου θα καταφύγουν εκλεκτοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι όταν συμβεί ένα καταστροφικό γεγονός.

Μυστική βάση Doomsday και τι ειναι γνωστό για αυτήν...
Αυτές οι εγκαταστάσεις λειτουργούσαν από τη δεκαετία του 1950.
Κατά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέστησαν το κλείσιμο του Raven Rock επ 'αόριστον. Ένας από τους υπουργούς δήλωσε ότι η βάση ήταν αρχαία και ξεπερασμένη. Αυτό ώθησε τον HW Bush να διατάξει το πλήρες κλείσιμο των δραστηριοτήτων της το 1991 . Ωστόσο, στη δεύτερη επέτειο της επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 , η Αμερικάνικη(?) κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει 652 εκατομμυρία δολαρία για τη βελτίωσή της.

Αν και υπάρχουν πολλές εικασίες μετά από εκείνο το γεγονός, ένα νέο βιβλίο αποκάλυψε για άλλη μια φορά το κουτί της Πανδώρας για τη μυστική βάση Doomsday και άλλα υπόγεια καταφύγια .
Ο υπεύθυνος ήταν ο Garrett M. Graff , αρχισυντάκτης του περιοδικού Washingtonian. Το 2011, ένα μέλος του προσωπικού του έδωσε μια κυβερνητική ταυτότητα που βρισκόταν στο πάρκινγκ του.

Η κάρτα είχε ένα σύνολο οδηγιών που καθοδήγησαν τον κάτοχο της κάρτας σε συγκεκριμένες συντεταγμένες σε περίπτωση έκτακτης εκκένωσης. Κατά την αναζήτηση των συντεταγμένων στους Χάρτες Google , ο Graff δήλωσε ότι οδήγησαν σε ένα μονοπάτι στην πλευρά ενός βουνού. Οι μεγάλες τσιμεντένιες πόρτες είναι σαφώς ορατές στη δορυφορική προβολή της Google.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανακαλύφθηκε ότι αυτό που παρατηρήθηκε μέσω των δορυφόρων ήταν το Raven Rock.

Εξετάζοντας βαθύτερα τι γίνεται με αυτή την βάση, χρησιμοποίησε πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα για να ερευνήσει την ιστορία του και άλλων πολεμικών καταφυγίων διάσπαρτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτά τα αρχεία αποκάλυψαν επίσης τη στρατηγική της Αμερικής σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, και έγραψε ένα βιβλίο για όλα αυτά με τίτλο "Raven Rock: The Story of the United States's Secret Plan to Saverself, while the Rest of Us Dies" (Η ιστορία του μυστικού σχεδίου των Ηνωμένων Πολιτειών για να σωθούν λίγοι, ενώ οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν).

Ο Graff αποκάλυψε ότι η υπόγεια εγκατάσταση είναι πολυώροφη. Διαθέτει 153 ταξινομημένα δωμάτια, περιλαμβάνει ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ιατρική κλινική, γραφεία, οδοντιάτρους, καφετέρια 400 θέσεων, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, 3 δεξαμενές νερού 25.000 γαλόνια, και άλλες 3 δεξαμενές καυσίμου 14.000 γαλόνια.

Διαθέτει επίσης επικοινωνία για εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα. Αυτή τη στιγμή έχει περίπου 3.000 έως 5.000 δημόσιους υπαλλήλους.
Οι οικογένειες των εργαζομένων απαγορεύεται να εισέλθουν στη Μυστική Βάση του Doomsday. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αυτοί οι περιορισμοί έχουν αρθεί και τα μέλη της οικογένειας των εργαζομένων μπορούν να παρευρεθούν κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων τελετών.

Οι προβλέψεις του Πενταγώνου ειναι ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός πυρηνικού πολέμου, φαίνεται ότι η Μυστική Βάση του Doomsday θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τους λίγους εκλεκτούς .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications