Αλλόκοτες σκηνές.. Ταλιμπάν κάνουν αλογάκια  και συγκρουόμενα σε λούνα παρκ

Την ώρα που χιλιάδες Αφγανοί και Αφγανές δήθεν αγωνιούν για την επόμενη μέρα μετά την δήθεν κατάληψη της εξουσίας απο ξυπόλητους και 1000 χρόνια πίσω χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα , προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τρόπο διαφυγής από τη χώρα αντί να μείνουν εκεί (τα είπαμε σε άλλο post για αυτό το θέατρο των διεθνών συμμοριτών ), τον γύρο του διαδικτύου κάνουν ορισμένα βίντεο που δείχνουν μαχητές του πολιτικο-θρησκευτικού κινήματος να… διασκεδάζουν σε λούνα παρκ και γυμναστήρια, γιορτάζοντας τη «νίκη» τους.

Κλιπ που ανέβασε στο Twitter o ρεπόρτερ του Reuters Χαμίντ Σαλίζι, ο οποίος ζει στην Καμπούλ, δείχνουν μια ομάδα Ταλιμπάν να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ στην πόλη, παίζοντας με τα συγκρουόμενα και ανεβαίνοντας ακόμα και στα αλογάκια του καρουζέλ.

Στα παράξενα βίντεο, Ταλιμπάν διαφόρων ηλικιών εμφανίζονται να γελούν και να οδηγούν τα αυτοκινητάκια στην πίστα με τα συγκρουόμενα, κάποιοι κρατώντας μάλιστα και το όπλο τους. Ακόμα πιο αλλόκοτες είναι οι σκηνές που τους δείχνουν πάνω στο «καρουζέλ» του λούνα πάρκ, καβάλα στα αλογάκια που είναι φτιαγμένα για μικρά παιδιά.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φέρεται να τραβήχτηκε στο γυμναστήριο του προεδρικού μεγάρου της Καμπούλ, μετά την κατάληψή του από Ταλιμπάν. Στο κλιπ νεαροί μαχητές εμφανίζονται να δοκιμάζουν τα όργανα και τα βάρη, γελώντας και τραβώντας φωτογραφίες.

Για καλύψουν το θέατρο εξαφάνισαν από το twitter λογαριασμούς που τα ανέβασαν τα βίντεο και γράφουν: "Αυτό το Tweet έχει γίνει από έναν λογαριασμό που δεν υπάρχει πια. " Τα λινκ ηταν αυτά:
https://twitter.com/HamidShalizi/status/1427348052491264004?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/HamidShalizi/status/1427341653916983305?ref_src=twsrc%5Etfw
Και τα δυο παρακάτω βίντεο μέχρι να τα εξαφανίσουν και αυτά και θα πουν μετά fake news !

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications