Γεωργιάδης για φωτιές: «Ζητώ συγνώμη ως μέλος της κυβέρνησης. Να πολεμήσουμε τη συνωμοσιολογία»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη (10/08) ως μέλος της κυβέρνησης για τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες εν μέσω δασικών πυρκαγιών στην Αττική, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

«Σε κάθε μεγάλη ζημιά που παθαίνει μια χώρα, η κυβέρνηση έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη και την όποια ευθύνη των λανθασμένων χειρισμών. Ζήτω και εγώ συγγνώμη ως μέλος της κυβέρνησης από τους συμπολίτες. Το μείζον είναι να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, τώρα προέχει η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, όλα τα υλικά αγαθά που θα καταστραφούν, όλα θα φτιάξουν».

Εν συνεχεία ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν μπορεί κάποιος να πει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδιάφορη ή απροετοίμαστη» και πρόσθεσε το εξής:

«Τι λάθος έγινε, γιατί προφανώς λάθος έγινε για να φύγει κάπου η φωτιά στο επιχειρησιακό σκέλος, στην πορεία θα το δούμε όταν τελειώσει η μάχη, δεν είναι τώρα η ώρα της αλληλοκατηγορίας».

Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, «δεν είναι αδιάφορος, αλλά βρίσκεται 24 ώρες στο πόδι με τους συνεργάτες του, την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ. και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο».

«Να πολεμήσουμε τη συνωμοσιολογία»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τάχθηκε κατά της συνωμοσιολογίας και διέψευσε κατηγορηματικά ότι «δήθεν τις φωτιές τις βάλαμε για τις ανεμογεννήτριες», τονίζοντας πως «είναι η μόνη επένδυση που μπορεί να φτιαχτεί σε ένα δάσος νόμιμα δεν χρειάζεται κανένας επιχειρηματίας, που θέλει να φτιάξει ανεμογεννήτρια, να κάψει το δάσος».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα αδειοδοτημένο αιολικό πάρκο που δεν έχει πάρει άδεια διέλευσης, αντιθέτως οι δρόμοι που φτιάνονται χρησιμεύουν μετά για την πυρασφάλεια του δάσους και ευχήθηκε «να είχαμε περισσότερους».

«Οι πυρόπληκτοι θα παίρνουν άμεσα τα χρήματά τους»

Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στα μέτρα ενίσχυσης των πυρόπληκτων.
Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε: «Την επόμενη Τετάρτη, 18 Αυγούστου θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα (arogi.gov.gr), με δήλωσή σου θα μπαίνεις και θα κάνεις την αίτηση και θα παίρνεις αμέσως τα πρώτα χρήματα αμέσως για να μπορείς να ξεκινήσεις τη δουλειά σου. Απλή διαδικασία, χωρίς γραφειοκρατία μέσω της πλατφόρμας σε λίγες ημέρες. Εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση. Eιδικά για τους δήμους του νομού Ευβοίας, Ιστιαίας και Μαντουδίου που έπαθαν εξαιρετική ζημιά, θα ισχύουν τα μέτρα οριζόντια».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Θα διαγράψουμε όλα τα χρέη από τα προγράμματα “Εξοικονομώ”, 5.000 με 6.000 ευρώ στον καθένα. Θα τούς παγώσουμε τα δάνεια ΤΕΠΙΧ και εγγυοδοτικά που έχουμε δόσεις για έξι μήνες και θα φτιάξουμε και ειδικά εγγυοδοτικά προγράμματα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα για τις πυρόπληκτες περιοχές».

Post A Comment:

1 comment

Unknownείπε...

χαρακιρι να κανεις αληταρα να βαρεσουμε παλαμακια και να ευθυμισουμε!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications