Πρόεδρος Γαλατσώνας: «Ήθελαν να μας κάψουν - Εδώ δεν θα βάλετε ανεμογεννήτριες - Θα περάσετε πάνω από το πτώμα μας»

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, για την καταστροφή που υπέστη η περιοχή τους -την χειρότερη από φωτιές στην ιστορία της Ελλάδας- και προχωρούν συνεχώς σε νέες καταγγελίες.

Ο πρόεδρος της Γαλατσώνας, Γεώργιος Παυλίδης μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι τους έκαψαν για να μπουν γεννήτριες στην περιοχή.

«Ήθελαν να μας κάψουν και μας έκαψαν! Η κατάσταση είναι απελπιστική. Εδώ αποκλείεται να βάλουν γεννήτριες, πρώτα θα περάσετε πάνω από το πτώμα και μετά θα μπουν γεννήτριες. Γι αυτό μας έκαψαν. Είχαμε το πιο πράσινο μέρος μετά την Χαλκιδική και σήμερα το έκαναν νεκροταφείο. Αυτό τίποτα παραπάνω... Ας ξεκινήσουν να βάλουν γεννήτριες...», ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλατσώνας, αγανακτισμένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Να υπενθυμίσουμε πως παρόμοιες καταγγελίες είχε κάνει και ο πρόεδρος των Ροβιών, ο οποίος είχε τονίσει: «Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια, γιατί τρεις μέρες δεν σηκώθηκε ούτε ένα εναέριο μέσο, δεν πέταξε ούτε drone. Για να την φυτέψουν όπως σε όλη την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες».

Συνεχίζονται οι φωτιές

Συνεχίζεται για ένατη μέρα η μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, με το πύρινο μέτωπο που έκαιγε στο χωριό Αγριοβότανο, να σταματά στη θάλασσα.

Αναζωπυρώσεις υπήρξαν επίσης στα χωριά Ψαροπούλι, Βασιλικά και Ελληνικά, με τις φλόγες να καίνε τις περισσότερες φορές δύσβατα σημεία, τα οποία ήταν δύσκολο να τα προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τους εθελοντές, αλλά και τη διεθνή βοήθεια μαζί με τα εναέρια μέσα προσπαθούν να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις και να προλάβουν την επέκταση των μετώπων. Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Μικρότερες αναζωπυρώσεις, σημειώθηκαν χθες στη Γαλατσώνα, στο Πευκί, στις Γούβες και το Καστρί, ενώ την παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων χρειάστηκαν τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι. Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα.

Αργά χθες το απόγευμα χρειάστηκε να συγκεντρωθούν πυροσβεστικές δυνάμεις ανάμεσα σε Αγριοβότανο και Ελληνικά, προς την πλευρά του Αιγαίου, απέναντι από το Ποντικονήσι, για να αντιμετωπίσουν ένα νέο μέτωπο που δημιουργήθηκε στην περιοχή.

Παράλληλα τα προβλήματα και οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας.

Τρούπι, Καλύβια, Σπαθάρι, Μυρτιά αλλά και στο όρος Καντήλι οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, οι παρεμβάσεις συνεχίζονται ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα να ξεφύγει η φωτιά μετά το όρος Καντήλι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications