Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα – Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οικισμοί   (video)

Eπαναλαμβάνεται φωτία στην Αττική, μόλις λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις αλλά και τον καταπράσινο πνεύμονα στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κερατέα μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό Συντερίνα , ενώ στο Μαρκάτι έχουν κάψει ήδη τα πρώτα σπίτια.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή είναι ισχυρές, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο τους. Μάλιστα πολλοί κάτοικοι παρέμειναν στα σπίτια τους και προσπαθούν μόνοι τους να σώσουν τις περιουσίες τους. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, με τους ανέμους να οδηγούν τις φλόγες στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Αν η φωτιά φτάσει στην καταπράσινη έκταση τότε η καταστροφή θα είναι βιβλική.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες για τον εγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας στην Κερατέα, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να επιβεβαιώνει μιλώντας στο Open ότι η ηλικιωμένη κάτοικος είναι πλέον ασφαλής και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο: «Υπήρξε απεγκλωβισμός γυναίκας, η οποία έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και έχει ξεπεράσει τον οποιοδήποτε κίνδυνο», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ταυτόχρονα κάτοικοι της Κερατέας υποστηρίζουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών: «Στο τέρμα της χαράδρας υπάρχει ένα γεφύρι και εκεί ακριβώς σε κάδο αναπτύχθηκε η φωτιά. Από εκεί επειδή έχει πολλά ξερά έφτασε εδώ σε 15 λεπτά. Είδα στον κάδο καπνό και μετά είδα φλόγες. Άκουσα ότι κάποιος οδηγός του δήμου είδε κάποιον να φεύγει από τον κάδο», δήλωσε κάτοικος μιλώντας στο Open.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications