Ένας 37χρονος άνδρας ξυπνά πιστεύοντας ότι είναι στη δεκαετία του '90 και δεν θυμάται την κόρη του και την γυναίκα του

Φανταστείτε ένα άλλο σύμπαν στο οποίο κάθε απόφαση που παίρνατε ειναι μια εναλλακτική πραγματικότητα,έχει από καιρό θεωρηθεί ότι το σύμπαν μας είναι ένα από τα πολλά, μια συλλογή παράλληλων συμπάντων που ονομάζεται πολυσύμπαν. Υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για παράλληλα σύμπαντα και πολυσύμπαντα.

Στη θεωρία χορδών υπάρχουν τουλάχιστον 10 διαφορετικές διαστάσεις. Τι θα γινόταν αν κάποιος μπορούσε να ξεπεράσει τα φράγματα του χωροχρόνου; Λοιπόν, αυτό κατάφερε να βιώσει ένας άντρας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια νέα άγνωστη ζωή
Ένας 37χρονος πατέρας από το Τέξας των ΗΠΑ, ξύπνησε μια μέρα έτοιμος να πάει στο σχολείο, νομίζοντας ότι ήταν στην δεκαετία του 1990, αφού δεν θυμόταν τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του , ούτε ότι είχε παντρευτεί ούτε την γυναίκα του ούτε ότι είχε αποκτήσει μια κόρη. Τον περασμένο Ιούλιο του 2020, ο Daniel Porter ξύπνησε στο κρεβάτι του όπως κάθε άλλο πρωί, μόνο που κάτι περίεργο συνέβαινε.

Δίπλα του κοιμόταν μια γυναίκα που δεν είχε ξαναδεί και όταν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη, είδε έναν άντρα «μεγαλύτερο και χοντρό» .

Ο Porter είχε ξυπνήσει νομίζοντας ότι ήταν η ώρα να πάει στο σχολείο , χωρίς να γνωρίζει ότι είχε τελειώσει το λύκειο σχεδόν δύο δεκαετίες νωρίτερα και ότι η παράξενη γυναίκα στο κρεβάτι του ήταν η σύζυγός του, με την οποία είχε μια 10χρονη κόρη .

Ο Porter είχε κοιμηθεί ως 36χρονος πατέρας ενός παιδιού και ξύπνησε την επόμενη μέρα νομίζοντας ότι ήταν ακόμα 16 ετών και ήταν στο γυμνάσιο, χωρίς να θυμάται την οικογενειακή του ζωή. Η γυναίκα του, η Ρουθ, έπρεπε να τον καθησυχάσει και να του εξηγήσει ότι ήταν η γυναίκα του (!) σίγουρα μια τρομακτική εμπειρία και για τους δύο.

«Ξύπνησε ένα πρωί και απλώς δεν είχε ιδέα ποια ήμουν» , είπε η Ρουθ . «Ήταν πολύ μπερδεμένος. Κατάλαβα ότι δεν αναγνώριζε το δωμάτιο. Νόμιζε ότι ήταν μεθυσμένος το προηγούμενο βράδυ και τον είχαν πάει σε ένα ξένο σπίτι με μια άγνωστη γυναίκα . Τον έβλεπα να ψάχνει τρόπο να ξεφύγει ».

Ακόμα, δεν αναγνώρισε καν τη 10χρονη κόρη του . Ούτε αναγνώρισε τον εαυτό του στον καθρέφτη.Οι γιατροί διέγνωσαν τον Daniel Porter με παροδική ολική αμνησία και προσωρινή διακοπή της βραχυπρόθεσμης μνήμης και είπαν στην γυναικά του ότι θα έπρεπε να επανέλθει μέσα σε 24 ώρες .

Ωστόσο, ένα χρόνο αφότου ξύπνησε χωρίς αναμνήσεις από τα τελευταία 20 χρόνια, ο 37χρονος ακόμα δεν θυμάται πολλά από τη ζωή του μετά τις μέρες του λυκείου. Ο Porter όχι μόνο δεν θυμάται τη γυναίκα την κόρη του και τους φίλους που έχει κάνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά έχει ξεχάσει ακόμη και όλη την εκπαίδευση που έλαβε μετά το λύκειο.

Η Ρουθ κάλεσε παλιούς φίλους του , ελπίζοντας ότι θα ανακτήσετε τη μνήμη του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Υπήρχε όμως και μια άλλη λεπτομέρεια που έχει τραβήξει την προσοχή της γυναίκας του. Όχι μόνο του λείπει ένα μεγάλο μέρος της μνήμης του, αλλά στην πραγματικότητα ηταν ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετικές γεύσεις στο φαγητό και διαφορετικές αντιλήψεις .

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακριβώς τι προκάλεσε την υποτιθέμενη αμνησία του, αλλά πιστεύουν ότι ήταν μια παρενέργεια συναισθηματικού στρες . Τον Ιανουάριο του 2020, αφού έχασε τη δουλειά του, έπρεπε να πουλήσει το σπίτι του και μερικά από τα πιο αγαπημένα του αντικείμενα. Τον μήνα που μετακόμισαν στο σπίτι των γονιών του, άρχισε να υποφέρει από κρίσεις.

«Ο εγκέφαλός του απλώς διέγραψε 20 χρόνια αναμνήσεων», λέει η Ρουθ. «Ήξερα ότι όταν οι άνθρωποι έχουν υποστεί τραύματα μπορούν να χάσουν τη μνήμη τους, αλλά δεν ήξερα ότι μπορούν να χάσουν 20 χρόνια μνήμης».
Ο Daniel Porter αυτή τη στιγμή ειναι σε θεραπεία, αλλά μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν γνωρίζουν πώς έχουν χαθεί 20 χρόνια από την ζωής του. Θα μπορούσε λοιπόν να υπάρξει μια άλλη εξήγηση εκτός από την παροδική ολική αμνησία?

Η περίπτωση του Porter δεν είναι μοναδική, το 2008 μια κανονική μέρα, μετατράπηκε σε μια σειρά τρομερών και ενοχλητικών καταστάσεων για μια γυναίκα που χάθηκε σε έναν παράξενο κόσμο: τον κόσμο μας. Η Lerina García ξύπνησε ένα πρωί και συνειδητοποίησε ότι όλα ήταν διαφορετικά , το αυτοκίνητό της δεν ήταν το ίδιο και παρόλο που δούλευε στην ίδια εταιρεία για 20 χρόνια, ξαφνιάστηκε όταν έμαθε ότι το γραφείο της δεν υπήρχε πια στο ίδιο κτίριο.

Για τη Lerina όλα ήταν εντελώς νέα, ο πρώην φίλος της σε αυτόν τον κόσμο ήταν μαζί της σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ενώ ο σύντροφος με τον οποίο ζούσε δεν υπήρχε. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, το να ειναι σε ένα νέο κόσμο με έναν σύντροφο που χώρισε στον άλλο κόσμο της προκάλεσε κρίσεις άγχους και κατάθλιψης, οπότε πήγε σε έναν ειδικό, χωρίς να διαγνωστεί κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως του Daniel Porter και της Lerina García, που μοιάζουν με μια απλή φανταστική ιστορία, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πραγματικότητα. Αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει εξήγηση για τέτοιου είδους εμπειρίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications