Χαρδαλιάς: «Δύσκολη η κατασβεση στην Εύβοια λόγω των ανέμων»   (!)   (video)

Την ώρα που η Εύβοια βιώνει καταστροφικές στιγμές και η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει για την εξέλιξη των μετώπων.

Όπως είπε, υπάρχουν κι άλλες πυρκαγιές σε εξέλιξη, ωστόσο, εκείνη που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα είναι στην Εύβοια. Μάλιστα, έκανε λόγο για την κατάσταση των εναέριων μέσων, τονίζοντας πως υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να πετάξουν. «Πρέπει προτού πετάξουν, να έχει διασφαλιστεί το πώς θα πάνε σε ένα μέτωπο φωτιάς, πώς θα κάνουν ρίψεις νερού και κυρίως πώς θα γυρίσουν» εξήγησε.

Ο κ. Χαρδαλίας υποστήριξε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας διενεργήθηκαν κατεπείγουσες εργασίες συντήρησης στα εναέρια μέσα που επιχειρούν σε όλη τη χώρα.

Εύβοια και Αττική
Αναφερόμενος στην Εύβοια, τόνισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της φοράς του ανέμου, του καπνού και της περιορισμένης ορατότητας. Η προσπάθεια των 17 εναέριων μέσων επικεντρώνεται σε στοχευμένες κατασβέσεις της πυρκαγιάς, ιδιαίτερα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, είπε πως η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, ωστόσο είπε ότι υπάρχει ανησυχία λόγω του κινδύνου των αναζωπυρώσεων. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών. «Είναι τόσο, μα τόσο σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προειδοποίησε για μια ακόμη δύσκολη νύχτα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τραυματισμό του πυροσβέστη στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας, λέγοντας ότι είναι, ευτυχώς, σε καλή κατάσταση. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια.

Το παραμύθι δεν το έμαθε από έξω και το διαβάζει, έβγαλαν νέες ορολογίες όπως "μικρόκλιμα της φωτιάς " φυσάει "τρομερός αέρας" 2 μποφόρ λέει το www.meteo.gr στο ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ σήμερα Κυριακή και δεν έχουν ορατότητα τα αεροπλάνα απο τους καπνούς(!)πως θα πάνε που θα ρίξουν νερό και πως θα γυρίσουν , τι λέει το άτομο? εντάξει απευθύνεται σε αυτους που δεν καταλαβαίνουν και πολλά, θα τον ακούει καμιά θεία και θα νομίζει ότι ειναι καμιά αποστολή στην Άρη το να πετάξει ένα αεροπλάνο πάνω απο την φωτιά και ρίξει νερό, πάντως με τέτοιο τρομερό αέρα ακόμα και ενα παιχνίδι drone μπορεί να πετάξει αλλα δεν μπορούν τα αεροπλάνα, εκτός και αν οι πιλότοι τώρα μαθαίνουν να πετούν, έκαναν και την πυρόσβεση σαν την πανούκλα τους τα άπλα πράγματα τα έκαναν επιστήμη :

Post A Comment:

1 comment

aikείπε...

Καλα ρε εχετε τοσο αερα με ξηρασια και μεις εδω σκαμε στην υγρασια και την απνοια,τη γκατεμια μου μεσα;

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications