Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε γηροκομείο – Γουρλομάτα  Μιχαηλίδου : Ξεκινάμε

Κάποιος γνωστός έλεγε για τους συμμορίτες κάποτε:Μολύνει και καθιστά ανύποπτον εχθρόν της πατρίδος πάντα ερχόμενον εις επαφήν με αυτόν. Η περίπτωση Μιχαηλίδου ειναι ζωντανή απόδειξη, γιατρός την έχει κοιτάξει? καθώς και όταν την βγάζουν στην τηλεόραση έχει αλλόκοτη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το CNBC, επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι και τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορεί να μολυνθούν από τον κορωνοϊό και άρα να τον μεταδώσουν, καθώς κανένα από τα εμβόλια που εφαρμόζονται δεν είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης.

Ως εκ τούτου, τα υγειονομικά μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού και περιορισμού της ελευθερίας που λαμβάνονται από την κυβέρνηση δείχνουν να έχουν πλέον άλλου είδους κίνητρα.

Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας τίθενται από σήμερα, Δευτέρα, 16 Αυγούστου οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό δέκα εργαζόμενοι στο Γηροκομείο του Βόλου τέθηκαν σε επ’ απόριστον αναστολή, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία κατάθεσης των βιογραφικών από την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο προκήρυξης των θέσεων από το Ίδρυμα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η διοίκηση του ιδρύματος είχε κάνει γνωστή τη θέση της ότι θα προχωρούσε στην πλήρωση των θέσεων, όσων εργαζομένων αρνούνταν τον εμβολιασμό, οπότε σήμερα και για να αντιμετωπίσει την κατεπείγουσας κατάσταση λαμβάνοντας υπόψιν την συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δυνάμει του ν. 4820/2021 (περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού) και της με αριθμ. πρωτ. 59589/11555/10-8-2021 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΔΑ: 6ΛΨΙ46ΜΤΛΚ-ΜΞΧ), προκηρύσσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών , γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.

Στο μεταξύ σήμερα έχουν στάση εργασίας οι υγειονομικοί στον Βόλο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων. Όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, η εφαρμογή του μέτρου για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους ξεκινά από τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου, ενώ μέχρι την Πέμπτη, 19 Αυγούστου, θα μπορούν οι εργαζόμενοι που έχουν τα δικαιολογητικά, να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.

Στόχος του υπουργείου είναι να μειωθεί το ποσοστό των ανεμβολίαστων, είπε. «Υπάρχει μία δυσπιστία από την πλευρά των εργαζομένων», διευκρίνισε η κ. Μιχαηλίδου.

«Πολύ συγκεκριμένες αλλεργίες στο πρώτο εμβόλιο και παθήσεις της καρδιάς. Ο εργαζόμενος πρέπει μέχρι την Πέμπτη να καταθέσει τα χαρτιά της ένστασής του στον υπεύθυνο της δομής ο οποίος θα τα καταθέσει στις επιτροπές που έχουν ήδη συσταθεί», εξήγησε η υφυπουργός, η οποία συμπλήρωσε ότι από σήμερα, 16 Αυγούστου, ξεκινούν οι αναστολές εργασίας για όσους δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications