Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται τα πάντα για 3η μέρα! -Χτυπούν καμπάνες για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Εκτός ελέγχου είναι για τρίτη μέρα η φωτιά στη Εύβοια, με την φωτιά να καίει τα πάντα στο διάβα τους και τους κατοίκους να καλούνται να εγκαταλείψουν άτακτα τα σπίτια τους.

Ο κρατικός μηχανισμός δεν κατάφερε να σώσει τις περιουσίες του κόσμου, καθώς ελάχιστα ήταν τα εναέρια μέσα τα οποία επιχειρούσαν στην περιοχή. Το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Βe-200 είχε σηκώσει τα τελευταία 24ωρα μόνο το του το βάρος και αναγκαστικά τέθηκε εκτός, αφού έπρεπε να κάνει την τακτική του συντήρηση. Πιθανότατα το Beriev Be-200 θα επιχειρήσει ξανά σήμερα, ώστε να σώσει ότι σώζεται. Παρόλα αυτά σύμφωνα με νέες πληροφορίες θα σταλεί μάλλον στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως χθες πέταξαν μόλις 2-3 εναέρια μέσα, καθώς τα ελάχιστα λειτουργικά Canadair επιχειρούσαν στη Βαρυμπόμπη, την οποία βεβαίως επίσης δεν μπόρεσαν να σώσουν!

Σύμφωνα με το evima.gr στα μέτωπα στην Εύβοια επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Τα 4 μέτωπα που είναι κρίσιμα αυτή τη στιγμή είναι αυτά σε Ροβιές, Σκεπαστή, Δρυμώνα και Μαρούλι.

Σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης σε άλλα τρία χωριά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Κεχριές τις Αμελάντες και την Κεραμειά.

Στις 7:30 άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων-Μαντουδίου-Αγίας Άννας. Μάλιστα η καμπάνα του χωριού άρχισε να χτυπά σημαίνοντας συναγερμό.

Νωρίτερα ακόμη δύο χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα στη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί έχουν 13 χωριά με τελευταίο στις 4 τα ξημερώματα το χωριό Αμέλαντες. Στις Ροβιές, η κατάσταση, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι δύσκολη, καθώς έχουν πάθει ζημιές περισσότερα από 100 κτίσματα, ενώ βόρεια του δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη προς την Αιδηψό υπάρχουν σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις που κινδυνεύουν. 90 κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν από την περιοχή με ιδιωτικά σκάφη, σκάφη του λιμενικού, βάρκες και φέρι μποτ.

Ήδη πάντως στις Ροβιές σπίτια έχουν γίνει στάχτη ενώ η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι ανυπολόγιστη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχουν καεί περισσότερα από 200 σπίτια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications