Καμίνι και σήμερα η χώρα: Κορυφώνεται ο καύσωνας με θερμοκρασίες έως 46 βαθμούς!

«Δύσκολη» αναμένεται η σημερινή ημέρα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν μέσα στο επόμενο 48ωρο, προκαλώντας στους πολίτες δυσφορία και προβλήματα με την αναπνοή.

Θερμοκρασίες… Σαχάρας!
Μέχρι στιγμής καμία πτώση δεν προβλέπεται στη θερμοκρασία, με τον ισχυρό καύσωνα να πλήττει όλη την χώρα. Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και τους 44-45 βαθμούς Κελσίου.

Ποιες περιοχές θα «βράσουν» σήμερα
Σήμερα, Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41-44 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 43-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41-42, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 42-43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 42-43 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς βόρειοι και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 41-43 βαθμούς.

ΕΜΥ: Από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων 40 ετών
Για ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών, κάνει λόγο από την πλευρά της σε ανάρτηση στο Τwitter η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ σημειώνει ότι είχε προβλέψει έγκαιρα το φαινόμενο και το είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications