Εντολή στην Εκκλησία να «περιορίσει» τους ιερείς που έχουν διαφορετική άποψη για τον εμβολιασμό

Σε καθεστώς τείνει να μετατραπεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα social media, τα οποία τα θεωρεί ως «πρόβλημα δημοκρατίας» και μετά της δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη πως οι επιστήμονες που διαφωνούν με το επίσημο αφήγημα για τον εμβολισμό είναι «επικίνδυνοι», ήρθε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να δώσει εντολή στη Εκκλησία να «περιορίσει» ιερείς που έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή κάλεσε την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.

«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Από εκεί και πέρα ο Μ.Βορίδης κατηγόρησε γι' ακόμα μια φορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας πως δεν μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί.

«Να είμαστε συνεννοημένοι. Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια (στις ΜΕΘ) επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν», είπε ο χαρακτηριστικά υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες αλλά είναι κρίσιμο να ενισχυθεί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

Ο κ. Βορίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καθώς όπως είπε ήδη ακούγονται σχετικές φωνές από επιστήμονες, παρόλα αυτά απέκλεισε το ενδεχόμενο του καθολικού lockdown.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σημείωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications