Η επίθεση στους ανεμβολίαστους ξεκίνησε με νόμο της νύχτας για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε Δημόσιο και ιδιώτες!

Όλοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μισθό και ασφαλιστική κάλυψη αν δεν δεχθούν έκχυση ουσιών στο σώμα τους

Ολόκληρο τον ευρύτερο και στενό Δημόσιο Τομέα όπως και τον Ιδιωτικό τομέα αφορά τελικά η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που είχε εισαχθεί αρχικά ως υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία!

Η κυβέρνηση πέρασε «στα μουλωχτά» την τροπολογία χθες τη νύχτα,υπερψηφίστηκε από ΝΔ και Κινάλ!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρουσιάζοντας τις νομοτεχνικές αλλαγές είπε ότι έχει «την εξουσιοδότηση όχι μόνο για εξειδίκευση αλλά και επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύνανται να επιβληθεί υποχρεωτικότητα λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων υγείας και σοβαρότητας νόσου».

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι δύνανται να ενταχθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό με κίνδυνο να «εκμηδενιστούν» ως οντότητες αν αρνηθούν.

Σημειώνεται ότι όποιος αρνηθεί να εμβολιαστεί να τίθεται παίρνει άδεια άνευ αποδοχών και άνευ ασφαλιστικής κάλυψης μέχρι να... αλλάξει μυαλά, οικειοθελώς πάντα...

Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνονται τα εξής:

Δεν προσδιορίζεται χρονική διάρκεια στην αναστολή, αλλά παραμένει αόριστη. Ο μη εμβολιασμένος εργαζόμενος τίθεται σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων, ενώ, ειδικά για το Δημόσιο, δεν προβλέπεται παραπομπή στο πειθαρχικό.

Η αναστολή καθηκόντων χωρίς καταβολή αποδοχών, στην περίπτωση εργαζόμενων στον δημόσιο φορέα αίρεται με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Επιβάλλεται, διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 200.000 ευρώ στον εργοδότη.

Ως απώτατο χρονικό όριο «επαναξιολόγησης» του υποχρεωτικού εμβολιασμού ορίζεται η 31η Οκτωβρίου, ενώ

Προσλαμβάνεται προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως και 3 μηνών στους φορείς που εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications