Σε εξέλιξη φωτιά στο Βαρνάβα με απομάκρυνση κατοίκων- ποιος είπε όχι σε ανεμογεννήτριες  εκεί?

Φωτιά ξεκίνησε μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής είχε πάει κάποιος ανύπαρκτος πάππους να κάψει τα κλαδιά από ελιές πάλι, μάζεψε όλα τα κλαδιά και τα πήγε σε δασώδη έκταση στο πουθένα δήλαδη, (δεν του άρεσε να τα κάψει στο χωράφι του), και περίμενε επι μέρες πότε θα έχει αέρα (για δροσιά μην πάει το μυάλο σας στο κάκο) για να τα κάψει...

Στο μεταξύ οι ανεμογεννήτριες ηταν σχέδιο των "κακών" για δωρεάν ρεύμα , που έκλεψαν και αυτό (όπως τόσα άλλα, οι κατώτεροι που δεν έχουν τίποτα δικό στους ) και γέμισαν τα βουνά αλλα αντί για δωρεάν ρεύμα πληρώνεις και τις ανεμογεντριες μεσώ της ΔΕΗ (!) λες και το ανακάλυψαν αυτοί το ρεύμα , επίσης έκαναν πόλεμο και στο Tesla που έλεγε το ίδιο πράγμα με τους "κακούς" Γερμανούς ότι πρέπει να ειναι δωρεάν το ρεύμα.

Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, που διαρκώς ενισχύεται, έχει οργανωθεί από την πυροσβεστική, με 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα , έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το ρωσικό Beriev.

Παράλληλα, μεταβαίνουν από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι, με την ανησυχία των κατοίκων να είναι έκδηλη. Μάλιστα, ορισμένοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Από την Πυροσβεστική πάντως αναφέρουν πως τα σπίτια δεν κινδυνεύουν, για την ώρα, από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications