Πεδίο μάχης η Κύπρος: Πολίτες διαδηλώνουν κατά του safe pass - Επεισόδια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Πεδίο μάχης η Κύπρος. καθώς πολίτες που διαμαρτύρονται για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εισέβαλαν νωρίτερα στο κτίριο ΔΙΑΣ, το οποίο στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA, ενώ αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δρόμοι έξω από το Προεδρικό μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο, με την αστυνομία και την Πυροσβεστική να βρίσκονται επί ποδός, ενώ από την πλευρά τους οι διαδηλωτές ρίχνουν μολότοφ και πέτρες.

Συγκεκριμένα σε διαμαρτυρία, η οποία ξεκίνησε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής πλήθος κόσμου, με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και την εφαρμογή του Safe Pass.

Να σημειωθεί πως, χιλιάδες κόσμος βρέθηκε έξω από το συγκρότημα ΔΙΑΣ, και έχουν βάλει φωτιά σε όχημα του συγκροτήματος, ενώ κατάφεραν να μπουν και εντός του κτιρίου.

Το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού Alpha διεκόπη αιφνιδίως εξαιτίας των επεισοδίων που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής.
Εντός του συγκροτήματος μπήκε η Αστυνομία προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των δεκάδων δημοσιογράφων και λοιπών εργαζομένων που βρίσκονται στο κτίριο.

Τα αιτήματα της παγκύπριας πορείας ήταν:
Άμεση κατάργηση του παράνομου και αντισυνταγματικού “SafePass” .
άμεση δήλωση/δέσμευση του Π.τ.Δ. και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι το rapid test δε θα χρεώνεται στους εργαζόμενους/πολίτες σε καμία περίπτωση.
άμεση δέσμευση για κατάργηση του rapid test ανά 72 ώρες.
άμεση δήλωση/δέσμευση και διακήρυξη του Π.τ.Δ. και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι ο εμβολιασμός για το Covid-19 ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός
να σταματήσει άμεσα ο διαχωρισμός και η διάκριση των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη
να σταματήσει άμεσα ο εκφοβισμός, εκβιασμός, απειλές απόλυσης κατά εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τον λόγο ότι αρνούνται να εμβολιαστούν.
άμεση κατάργηση των παράνομων και αντισυνταγματικων διαταγμάτων
άμεση διακήρυξη του προέδρου ότι το lockdown είναι παράνομο και αντισυνταγματικό
ενίσχυση των νοσοκομείων και γενικά της υγείας με όλα τα εκατομμύρια που δαπανώνται για τα άχρηστα rapid test.
άμεση αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ με την διοχέτευση όλων των εκατομμυρίων που πετάγονται άσκοπα σε άχρηστα rapid test είτε δίνονται παράνομα υπό μορφή “κινήτρων” σε πολίτες για να εμβολιαστούν
μεγαλύτερη προστασία και μέτρα στήριξης και φροντίδας των ευπαθών ομάδων για άμεση περίθαλψη τους σε περίπτωση ανάγκης

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications