Πέτσας: «Σκεφτόμαστε ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού μόνο για εμβολιασμένους»

Σκέψεις για περαιτέρω τεμαχισμό της Ελλάδας αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς αποκάλυψε πως στην κυβέρνηση σκέφτονται την εφαρμογή κυρώσεων εναντίον των ανεμβολίαστων και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως τα μέτρα που ισχύουν για τα νησιά, δηλαδή ελεύθερη μετακίνηση μόνο για εμβολιασμένους και πανάκριβο υποχρεωτικό τεστ για ανεμβολίαστους ενδέχεται να επεκταθούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, δημιουργώντας ουσιαστικά εσωτερικά σύνορα.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

Σημείωσε δε ότι ενώ είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό ρυθμό εμβολιασμών ημερησίως, όπου γίνονταν 115.000 -120.000 εμβολιασμοί την ημέρα, τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000 εδώ κι αρκετές ημέρες, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον.

Τέλος, ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών, «θα πρέπει πράγματι να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας» για να είναι πιο έντονο το «κίνητρο» για τον εμβολιασμό, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά πιο σκληρές κυρώσεις τους ανεμβολίαστους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications