Παπαευαγγέλου: «Δεν ξέρουμε για τις μακροχρόνιες παρενέργειες των εμβολίων αλλά θα εμβολιάσουμε άμεσα τα 15χρονα»!

Συνεχίζει ακάθεκτη η ακαταδίωκτη επιτροπή των «ειδικών», καθώς αναμένεται να εισηγηθεί άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 15 ετών, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, σύντομα θα υπάρξουν εισηγήσεις και για τα παιδιά άνω των 12 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Η Β.Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στις μακροχρόνιες παρενέργειες των εμβολίων, λέγοντας πως «δεν έχουμε δεδομένα για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε 20 και 30 χρόνια», παρόλα αυτά όμως η επιτροπή δείχνει αποφασισμένη να εμβολιάσει παιδιά, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τον ιό!

Επιπλέον η καθηγήτρια είπε πως με βάση τη βιολογία και την τεχνολογία για το mRNA δεν προκύπτει ότι τα εμβόλια θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις ή ότι έχουν σχέση με την αναπαραγωγή.

«Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών», είπε συγκεκριμένα η καθηγήτρια και μέλος της επιτροπής των «ειδικών».

«Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με 17. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Θα το εισηγηθούμε, είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης.

Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι».

Και συνέχισε:

«Ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 16, ενώ το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρυσι για την ηλικία άνω των 16. Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Σύμφωνα με την ίδια, «τα παιδιά αυτά θα νοσήσουν νωρίτερα, έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, και εμείς οι παιδίατροι ξέρουμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ευαίσθητη ηλικία των Πανελληνίων. Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ».

Μέσα στον Ιούλιο μπορούν να εγκριθούν κι άλλα εμβόλια, προς το παρόν έχουμε μόνο της Pfizer, πρόσθεσε η καθηγήτρια.

«Μελετούμε τη νοσηρότητα παιδιών με υποκείμενα νοσήματα 12 με 15. Θα εισηγηθούμε πιθανότατα να προστατευθούν και τα παιδιά αυτά, εφόσον υπάρχει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο».

Με αφορμή τη μεταδοτικότητα του ιού, υπογράμμισε ότι υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα στα μικρά παιδιά κάτω του έτους τα οποία είναι λίγο πιο ευάλωτα, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα νοσηλείας.

«Δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχουν βαρύτερη νόσο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications