Κούβελας: «Είμαι υπέρ των εμβολίων αλλά έχουν παρενέργειες - Οι νέοι δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν» (βίντεο)

Ξεκάθαρες απαντήσεις, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, έδωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Ο Δ.Κούβελας τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στη συζήτηση αν είμαι εναντίον ή όχι των εμβολιασμών. Με ενοχλεί που όλοι οι άλλοι μπαίνουν στη δουλειά μου. Εξ ορισμού είμαι υπέρ όλων των φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά δεν δίνουμε σε όλους όλα τα φάρμακα», σχολίασε.

«Είμαι σαφέστατα υπέρ των εμβολίων αλλά έχουν και παρενέργειες», ξεκαθάρισε.

Να υπενθυμίσουμε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χαρακτήρισε ως «επικίνδυνες» τις δηλώσεις του καθηγητή, ενώ τα τελευταία 24ωρα υπήρξε μια προσπάθεια σπίλωσης του Δ.Κούβελα από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να εμβολιαστούν και οι νεότερες ηλικίες, ο κ. Κούβελας είπε: «Ένα παιδάκι που δεν πρόκειται να νοσήσει ποτέ δεν χρειάζεται να το κάνει το εμβόλιο» και συμπλήρωσε, «υπάρχουν ομάδες που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και αυτούς αν μπορούσα θα τους εμβολίαζα με βελάκια».

«Πρέπει να εμβολιαστούν οι μεγάλοι», δήλωσε. «Άνθρωποι κάτω των 20 ετών να το κάνουν μόνο κάτω από ειδικές περιστάσεις. Μέχρι 35 ετών όμως πρέπει να τους ψάξουμε για να δούμε ποιος το χρειάζεται και ποιος όχι», ανέφερε.

Παράλληλα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε πως ο διαχωρισμός των πολιτών άπτεται βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

«Δεν κινδυνεύει ο εμβολιασμένος από τον ανεμβολίαστο. Ούτως ή άλλως για αυτό έχει κάνει το εμβόλιο. Ο ανεμβολίαστος προφανέστατα δέχεται έναν κίνδυνο να κολλήσει, εν γνώσει του. Άρα λοιπόν γιατί να τους διακρίνω», ξεκαθάρισε.

Άργησαν εδώ να τον αποδημήσουν :

Απο ολα αυτα που ειπε βρηκαν μονο αυτο να βγαλουν fake news ! αφού το είπε η British Airways που έγινε και γιατρός ότι δεν έχει σχέση ο θάνατος τον πιλοτών με το εμβόλιο (λες και αν είχε θα το έλεγαν για να φάει μηνύσεις από συγγενείς αφου αυτη θα τους ανάγκασε να εμβολιαστούν ), και οι αδελφές σελίδες τους Snopes, Reuters, FullFact Factcheck.org, επικαλούνται δηλαδή ομοίους τους ως σοβαρό επιχείρημα ότι ειναι fake news (!)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications