Ένας Ισπανός που  κηρυχθεί κλινικά νεκρός από τρεις γιατρούς, ξυπνά στο νεκροτομείο λίγο πριν την νεκροψία

Οι ισπανικές αρχές φυλακών έμειναν άναυδες όταν ένας φυλακισμένος, που κηρύχθηκε νεκρός από τρεις διαφορετικούς γιατρούς, ξύπνησε στο νεκροτομείο - λίγες ώρες πριν αρχίσει η αυτοψία του..Μέχρι εκείνη τη στιγμή ηταν ξαπλωμένος στο ψυγείο του νεκροτομείου για αρκετές ώρες και είχαν σημειωθεί σημάδια στο σώμα του για πού να κάνουν τομές με ένα νυστέρι για την νεκροψία .

Αυτό το περιστατικό συνέβη το 2018. Ο τρόφιμος Gonzalo Montoya Jimenez , 29 ετών , βρέθηκε στο κελί του νεκρός από τους φύλακες κατά τη διάρκεια της πρωινής κλήσης στις 7 Ιανουαρίου 2018, το σώμα του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του πλησιέστερου νοσοκομείου με μια σακούλα .

Οι παθολόγοι είχαν ήδη προετοιμάσει το σώμα του για αυτοψία, η οποία είχε προγραμματιστεί λίγες ώρες αργότερα πριν ξυπνήσει, όταν άκουσαν κάτι περίεργο. Ήταν ακατανόητοι ήχοι που προέρχονταν από μια σάκουλα που είχαν . Όταν την άνοιξαν διαπίστωσαν ότι το σώμα του έδειχνε σημάδια ζωής.

Ο Gonzalo Montoya Jimenez ηταν φυλακή για ληστεία και το κελί του βρισκόταν ηταν ανώτερη πτέρυγα ασφαλείας της κεντρικής φυλακής στην Αστούρια στη βορειοδυτική Ισπανία. Εκείνο το πρωί, βρήκαν το σώμα του καθισμένο σε μια καρέκλα στο κελί και δεν είδε σημάδια βίας ή άλλες πληγές στο σώμα του.

Για να βεβαιωθούν ότι ο κρατούμενος ηταν πραγματικά νεκρός, και δεν προσποιείται τον νεκρό για αποδράσει , δύο γιατροί που ήταν σε υπηρεσία κλήθηκαν στο κελί, οι οποίοι έλεγξαν τον παλμό του, την αναπνοή και τον εξέτασαν προσεκτικά και δεν βρήκαν σημάδια ζωτικής δραστηριότητας, μετά από αυτό κηρύχθηκε νεκρός.

Μία ώρα αργότερα, το σώμα του εξετάστηκε και από τρίτο γιατρό - ιατροδικαστή, ο οποίος συμφώνησε με την πρώτη αξιολόγηση και δημοσίευσε μια τρίτη έκθεση θανάτου και τον έβαλαν στο ψυγείο του νεκροτομείου για αρκετές ώρες μεχρι να γίνει νεκροψία . Οι ιατροδικαστές άρχισαν να ακούνε ήχους και ένας από αυτούς διαπίστωσε ότι ο κρατούμενος ήταν ακόμα ζωντανός .

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε υπό επιφυλακή με ασθενοφόρο σε άλλο νοσοκομείο για να ανακάμψει από το μυστηριώδες «επεισόδιο του θανάτου» και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σε σταθερή κατάσταση μετά.

Επιπλέον, οι αρχές της φυλακής προσπάθησαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί . Ήταν ένα ιατρικό λάθος από τρεις γιατρούς ταυτόχρονα, ή συνέβη κάτι περίεργο. "Δεν μπορώ να σχολιάσω τι συνέβη στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Ιατρικής", δήλωσε εκπρόσωπος της Ισπανικής Υπηρεσίας Φυλακών στα μέσα ενημέρωσης. "Ωστόσο, τρεις γιατροί είχα παρατηρήσει όλα τα κλινικά συμπτώματα του θανάτου, οπότε προς το παρόν δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ακριβώς συνέβη αυτό. "

Την προηγούμενη μέρα πριν βρεθεί "νεκρός φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για αδιαθεσία, και παρόλο που δεν είναι γνωστό τι ακριβώς προκάλεσε την νεκροφάνεια του, αξιωματούχοι περιέγραψαν το "πτώμα" του να δείχνει σημάδια νεκρού με ένα μωβ αποχρωματισμό του δέρματος. Αξιωματούχοι του νοσοκομείου ανέφεραν στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ότι η νεκροφάνεια του μπορεί να ηταν ένας τεχνητός θάνατος απο τον οργανισμό του , στην οποία το σώμα μπαίνει σε προσωρινή παύση ή επιβράδυνση των βιολογικών λειτουργιών, με απώλεια συνείδησης και αίσθησης καθώς και σωματική ακαμψία.

Είναι γνωστό ότι έπασχε από επιληψία και έπαιρνε φάρμακα για την πάθηση του, αλλά η οικογένειά του δήλωσε ότι δεν ήταν πάντα εύκολο να ακολουθήσει το πρόγραμμα φαρμακευτικής αγωγής του στη φυλακή, οπότε υποθέτουν ότι αυτή ήταν η αιτία του «θανάτου» του. Αναφέρεται ότι χρειάστηκαν 24 ώρες μετά την «ανάσταση του» για να άρχισε να μιλά, κάτι που, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν καλό σημάδι. Το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν μπορούσε να δει τη γυναίκα του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications