Γεραπετρίτης: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε Σώματα Ασφαλείας, ΜΜΜ και εκπαιδευτικούς»

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης.

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ότι με βάση τη σχετική μελέτη της επιτροπής βιοηθικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πως θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Ενώ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την εκπαίδευση. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.

Δηλαδή, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, και αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στους υγειονομικούς και σε όσους εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Ενώ από Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στα Σώματα Ασφαλείας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την εκπαίδευση.

Από εκεί και πέρα ο Γ.Γεραπετρίτης είπε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα.

Εξήγησε ότι αυτό θα γίνει αφενός επειδή δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όλους τους πολίτες, παρόλ’ αυτά τόνισε ότι δε θα γίνει δυσμενής διάκριση για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση για όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications