Στις φλόγες η Αχαΐα- Πρόεδρος Αιγιαλείας: «Τους έφυγε η φωτιά-Κάηκαν τουλάχιστον 30 σπίτια στη Ζήρια»- Στα δύο η Ελλάδα

Πρώτον ..Οι ανεμβολίαστοι φταίνε για τις πυρκαγιές..
Δεύτερον...Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν από εγκαύματα ή ασφυξία διότι έχουν εμβολιαστεί...
Τρίτον ..Τα εμβολιαστικά κέντρα στην Πάτρα και το Αίγιο θα παραμείνουν ανοικτά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας διότι προέχει ο εμβολιασμός των πολιτών και όχι η κατάσβεση των πυρκαγιών..... (απο άναρχο-σελιδα τους ειναι η μικρή εικόνα ) μέτα απο αυτο τον πρόλογo, διαβάστε το κύριο θέμα :

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, μιλώντας σε ιστοσελίδα ανέφερε πως «δραματική είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο χωριό Ζήρια.Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό και ακόμα καίει, ενώ δίνεται συνεχής μάχη με τις αναζωπυρώσεις».

Μάλιστα, έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 με 30 σπίτια καμένα στο χωριό, το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα.
Σε εξέλιξη η εκκένωση του Λόγγου και ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή ενώ δόθηκε και εντολή για εκκένωση του χωριού Μπούκα.
Εντωμεταξύ τραυματίας μεταφέρθηκε ένας 45χρονος που βρίσκονταν στην στέγη του σπιτιού του προσπαθώντας να σβήσει την φωτιά έπεσε στο κενό.

Το μέτωπο της φωτιάς κινείται ανάμεσα στα χωριά Ζήρια και Λαμπίρι, τα οποία έχουν εκκενωθεί, όπως και το χωριό Καμάρες. Από τη φωτιά οι τοπικές αρχές έκλεισαν την Ολυμπία οδό από Πάτρα προς Αίγιο και αντίστροφα, όπως και την Παλιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου.

Σύμφωνα με το thebest, τα οχήματα που ήταν εγκλωβισμένα στη θέση Μπούκα οδηγούνται από την τροχαία προς το Αίγιο. Στην Παλαιά Εθνική η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το ύψος του Δρεπάνου έως τα Σελιανιτικα.Την ίδια ώρα οι Αρχές έκλεισαν και το ρεύμα προς Αθήνα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Εδώ βλέπετε τους κατοίκους αποσβολωμένοι και με το ένα πόδι στο νερό να παρακολουθούν τη φωτιά να έρχεται καταπάνω τους…

«Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό, η απόλυτη καταστροφή, καταστραφήκαμε, ένα χωριό διαλύθηκε ολοσχερώς. Ένα χωριό χιλίων κατοίκων διαλύθηκε, μιλάμε για την Ζήρια, η φωτιά πέρασε από πάνω. Τους έφυγε η φωτιά για δευτερόλεπτα και έκαψε το χωριό. Δυστυχώς υπήρξε πολύ αργή αντίδραση. Μετά από πολύ ώρα ήρθαν δύο ελικόπτερα, δεν λειτούργησε τίποτα. Εδώ που είμαι καίγονται σπίτια ένας πανικός, περιουσίες και όλο το χωριό», τονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος.

«Έχω μπει μέσα στο χωριό και κοιτάζω να δω τι μπορεί να σωθεί… Ευτυχώς που εκκενώσαμε το χωριό έγκαιρα, δεν έχω ακούσει για τραυματισμό ή κάτι άλλο μόνο για καταστροφή σε σπίτια και περιουσίες. Μέσα στο χωριό η φωτιά αναζωπυρώνεται συνεχώς», επισημαίνει ακόμη.

«Το χωριό κάηκε, όπου πέρασε η φωτιά δεν άφησε τίποτα, έχουν καεί πολλά σπίτια. Δεν έχω προλάβει να γυρίσω το χωριό όλο γιατί η φωτιά συνεχίζει και καίει. Όπου μπορούσα πήγα και είδα. Εδώ που είμαι υπάρχει μια κύρια κατοικία που έχει καεί μαζί με τα διπλάνα της σπίτια. Πρέπει να είναι περισσότερα από 10 σπίτια κατεστραμμένα. Έχουν κάει παραπολλές ελιές. Από όσο ξέρω δεν έχουμε κάποιον τραυματισμό.

Ειδοποιήσαμε γρήγορα τους κατοίκους να φύγουν. Κάποιοι κάθισαν γιατί δεν ήθελαν να φύγουν. Εγώ έχω να πω ότι υπάρχει ευθύνη για την φωτιά από την Πυροσβεστική γιατί άφησε την φωτιά και έκαψε το χωριό.

Πριν τρεις μέρες είχε πιάσει φωτιά με τρεις εστιές την οποία και έσβησε η Πυροσβεστική όμως σήμερα η φωτιά ξεκίνησε από την μια εστία της φωτιάς που είχε πιάσει τότε καθώς λόγω των δυνατών ανέμων αναζωπυρώθηκε. Πήγε το πυροσβεστικό εκεί αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την φωτιά και έκαψε το χωριό.

Άργησαν να έρθουν και τα εναέρια, πιστεύω ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Ήταν δική τους ευθύνη», είπε ο πρόεδρος της Ζήριας Αιγιαλείας Βασίλης Γλωσσίδης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications