Αυτόν ετοιμάζουν για πρωθυπουργό της Ελλάδας πάλι :Όσα παιδιά  αποκλείστηκαν λόγω EBE θα εισαχθούν όταν γίνουμε κυβέρνηση

Δημιουργούν θέματα και μετά οι ίδιοι εμφανίζονται ως σωτήρες αλλα ο Νεοέλληνας όσα χρόνια και να περάσουν ο ίδιος θα μείνει , και νομίζει οτι υποστηρίζει διαφορετικά κόμματα ένω λένε τα ίδια στα πάντα και απλα το παιζουν εχθροι, δείγμα ότι οι ιδιοι Νεοέλληνες (μπεε) ξανα γεννιούνται (κατι δίκα μας,αυτά ειναι για λίγους ) , διαβάστε τι γράφουν:

«Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης μαζί και με τα άλλα κόμματα μπορούμε να αναδείξουμε την αδικία» ανάφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι σε αυτό που μπορεί να δεσμευτεί είναι για το μεσομακροπρόθεσμο διάστημα σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ' υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ, διότι η δική μας λογική δεν είναι να κόβουμε φοιτητές από την γνώση και τις σπουδές.

Η δική μας λογική είναι να ενισχύσουμε τα ΑΕΙ της χώρας κι όλες τις σχολές με καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή. Να έχουν περισσότερους φοιτητές και υψηλού επιπέδου μόρφωση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το νέο σύστημα δημιούργησε μεγάλες αδικίες και πρέπει να βρούμε τρόπους να πείσουμε την σημερινή κυβέρνηση να τις διορθώσει ή σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον να λέει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν.

Ακολούθως υποστήριξε: «Διότι δεν έμειναν εκτός ΑΕΙ όσοι έγραψαν κάτω από την βάση. Θα μείνουν εκτός πάνω από 20 χιλιάδες παιδιά, άρα υπάρχουν κρυμμένες παγίδες που πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των αποκλεισμένων… Το δεύτερο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης είναι όσα αναφέρει η υπουργός Παιδείας για το ποσοστό των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο. Είναι ψέμα ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών που εισάγονται στις σχολές καταφέρνει να πάρει πτυχίο. Με βάση τα στατιστικά το 75% των παιδιών που εισάγονται παίρνουν πτυχίο».

Μίλησε για δύο διαφορετικές αντιλήψεις για το πως πρέπει να δίνονται τα εφόδια να μπει και να σπουδάσει κανείς. «Οι σπουδές είναι πάρα πολύ βασικό στοιχείο που πρέπει να το προσφέρουμε στους νέους εφόσον πληρούν κάποια βασικά κριτήρια ανεξαρτήτως αν ακολουθήσουν επαγγελματικά αυτό το δρόμο, γι' αυτό είχαμε σχεδιάσει ένα εθνικό απολυτήριο Λυκείου ισχυρό κι από εκεί την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο», ανέφερε.

O κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να προσληφθούν καθηγητές, ωστόσο η σημερινή κυβέρνηση όπως ανέφερε αντί για καθηγητές όπως είχε υποχρέωση με βάση τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα ΑΕΙ!

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε 390.000 ψήφους, καθώς οι υποψήφιοι των Πανελληνίων είναι κάθε χρόνο περίπου 100.000 + 30.000 που κόπηκαν φέτος και 260.000 είναι οι γονείς τους, που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και όχι σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο της «κακιάς ώρας» που έτυχε να έχει «καλές σχέσεις» με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Να σημειώσουμε πως η κυβέρνηση εφάρμοσε το καταστροφικό μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής την χρονιά που έγινε τηλεκπαίδευση και μεγάλο μέρος των μαθητών δεν είχε καν τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα σε φροντιστήριο, ενώ δε όσοι μαθητές είχαν δυσλεξία η ΔΕΠΥ ουσιαστικά δεν τίθονταν καν θέμα εισαγωγής τους καθώς ήταν αδύνατο να παρακολουθήσουν μαθήματα από υπολογιστή λόγω μειωμένης προσοχής.

Αυτό όμως δεν πτόησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είχε τεράστια «κάψα» να φέρει πελατεία στους «ημετέρους» των ιδιωτικών κολεγίων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications