Καταρρεει η εστίαση: Οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν χρυσό τον καφέ τους

Για να πιεις ένα καφέ θα πρέπει να πληρώσεις 20 ευρω για τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό. Η κυβερνηση παρολο που υποστηρίζει οτι ο εμβολιασμός των πολιτών δεν θα είναι υποχρεωτικός, επιβάλλει σκληρότατα μέτρα σε όσους δεν εχουν κανει το εμβόλιο που όχι μόνο δεν είναι δημοκρατικά αλλά καταπατούν κάθε ατομικό δικαίωμα και ελευθερία.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Άδωνι Γεωργιάδη για το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας προκάλεσαν δυσάρεστη έκπληξη και οργή σε πολίτες και επιχειρηματίες.

Ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων οι οποίες είναι αναγκασμένες να δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα αν θα είναι αμιγείς ή μεικτές, αν θα δέχονται δηλαδή μόνο εμβολιασμένους ή όλους τους πελάτες, φέρνει μνήμες από άλλα καθεστώτα…

Η κυβέρνηση όχι μόνο χωρίζει την πολιτεία στα δύο, αλλά επιπλέον «τιμωρεί» όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν τουλάχιστον 20 ευρώ προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test πριν επισκεφτούν το καφενείο της γειτονιάς τους. Για να πιούν δηλαδή έναν καφέ που κοστίζει 3 ευρώ, οι πολίτες πρέπει να στηθούν στην ουρά των ιδιωτικών κέντρων για να εξεταστούν, να περιμένουν το αποτέλεσμα και μετά να επισκεφτούν το κατάστημα εστίασης που θα δέχεται και ανεμβολίαστους (μεικτές επιχειρήσεις).

Εν ολίγοις μια παρέα ή μια οικογένεια θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθεί για το ποιοι έχουν εμβολιαστεί, ποιοι έχουν κάνει rapid και ποιοι όχι, να ψάξουν ποια επιχείρηση δέχεται μεικτούς πελάτες σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας ανεμβολίαστος. Όποιος φυσικά δεν έχει τσιμπηθεί, είτε θα μείνει μόνος του στο σπίτι, είτε θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 20 ευρώ για το rapid test. Ακούγεται παντελώς παράλογο όμως είναι η νέα πραγματικότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων βρίσκονται στα «κάγκελα» καθώς μετά από έναν ολόκληρο χρόνο οικονομικής ασφυξίας, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να προσλάβουν άτομα που θα ελέγχουν τους πελάτες στην είσοδο για το αν έχουν ή όχι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ αλλά επιπλέον όσοι επιλέξουν να καταχωρηθούν ως μεικτές επιχειρήσεις θα «τιμωρηθούν» με μικρότερη προβλεπόμενη πληρότητα. Πολλοί μάλιστα έχουν θίξει τον πιο σημαντικό παράγοντα. Αυτόν της ηθικής. Ότι καλούνται να επιλέξουν ποιους πελάτες θα υποδεχτούν και σε ποιους θα ρίξουν «πόρτα». Την ίδια στιγμή ζητούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Σύμφωνα με τον Γεωργαντά ο καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, αλλά θα σκανάρει το QR που βρίσκεται πάνω στα πιστοποιητικά και επανέλαβε ότι τα rapid test θα γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα: «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ» ανέφερε.

O Μητσοτάκης έπινε πρωτοχρονιά καφέ σε γνωστό μαγαζί στο Κολωνάκι λέγοντας να προλάβουμε να τον πιούμε πριν αυξηθεί ο φόρος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications