Τζαβάρας: «Ήρθε η ώρα οι πολιτικοί να παύσουν να λειτουργούν ως υπάλληλοι συμφερόντων»

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κατά της Άννας Διαμαντοπούλου και των δημοσιογράφων που τον στοχοποίησαν, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας.

«Επιδιώκουν να με διαβάλουν ως πρόσωπο, να με στιγματίσουν δημοσίως ως λαϊκιστή και τοπικιστή βουλευτή, άρα ως αντι-μεταρρυθμιστή» τονίζει ο Κώστας Τζαβάρας.

«Ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τη σημασία που έχει για το μέλλον της Δημοκρατίας οι πολιτικοί να ξαναγίνουν υπάλληλοι της Ιστορίας και να παύσουν να λειτουργούν ως υπάλληλοι συμφερόντων», υπογράμμισε Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξή του.

Για τους δημοσιογράφους, μάλιστα, αφήνει αιχμές ότι μπορεί να το πράττουν με την προσμονή μιας μελλοντικής ανταμοιβής, ενώ επιμένει στην απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τη Βουλή, αφήνοντας απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για Δήμαρχος Πύργου ή Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Πόσο «λαϊκιστής» μπορεί άραγε να θεωρηθεί ένας βουλευτής όταν διαφωνεί με τόσο απαράδεκτες, πελατειακές, αδιαφανείς και αντικανονικές μεθοδεύσεις; Και πόσο «τοπικιστής» μπορεί να είναι εκείνος που υποστηρίζει ότι προσδίδει πολύ μεγάλη αξία στην επιστήμη, την έρευνα και τη γνώση, η λειτουργία ενός Πανεπιστημιακού Τμήματος ιστορικών, αρχαιολογικών ή πολιτιστικών σπουδών, στην περιοχή που διαθέτει την οικουμενική αναγνώριση και ακτινοβολία της Αρχαίας Ολυμπίας;

Δεν περίμενα ποτέ ότι μια τόσο ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση θα έστρεφε εναντίον μου με τόσο πάθος μια σειρά διαπρεπών δημοσιογράφων, οι οποίοι αφού δεν καταδέχθηκαν να ασχοληθούν με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής, προτίμησαν να με καταδικάσουν αναπολόγητο.

«Απροσδόκητα και απρόκλητα χθες τη σκυτάλη των εναντίον μου επιθέσεων παρέλαβε η κα Άννα Διαμαντοπούλου», αναφέρει με νόημα ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζει μάλιστα θυμίζοντας ότι η Άννα Διαμαντοπούλου «βρήκε χρόνο να ασχοληθεί και με την ταπεινότητά μου.

Εξέτασε τη στάση μου στο συγκεκριμένο θέμα και αποφάνθηκε περισπούδαστο ύφος ότι «οι σηκωμένες γροθιές και τα «ναι μεν αλλά» είναι τα εργαλεία του λαϊκισμού, που μας έφτασαν εδώ». Κατά βάθος, ίσως και ανεπιγνώστως, με τη δήλωσή της αυτή εκφράζει την οφειλόμενη αυτοκριτική της που αφορά τον αλόγιστο και πελατειακό τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ έσπερνε Πανεπιστήμια στη χώρα, είπε.

Σε αυτή τη τόσο «έξυπνη Ελλάδα» που οραματίζεται η κα Διαμαντοπούλου, θα τη παρακαλούσα να με εντάξει μάλλον στους βλάκες παρά στους λαϊκιστές. Προτιμώ να πληρώσω οποιοδήποτε προσωπικό τίμημα για να εξακολουθώ να συμφωνώ με τα λόγια του Ελύτη: «Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική· […]. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου.»

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τζαβάρας άφησε αιχμές και γενικότερα για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως «η χειρότερη μορφή του λαϊκισμού μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ο «μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός», δηλαδή μεταρρυθμίσεις στα λόγια και επικοινωνιακή αξιοποίηση κάποιων πρωτοβουλιών, που όμως δε θα καταλήξουν στις αναγκαίες τομές που επιβάλλονται από τις σημερινές ιστορικές συνθήκες».

Τέλος σημείωσε ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι η «σύγχυση των αξιών και των αρχών του φιλελευθερισμού που εκφράζει ιστορικά η ΝΔ και εκείνων του κρατισμού που πρεσβεύουν όσοι προέρχονται από την κεντρώα πτέρυγα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications