Τουρίστες μπορεί να μην υπάρχουν  αλλά θα  υπάρχουν  ομάδες δίωξης... για πάρτι!

Τουρισμό μπορεί να μην έχουμε και κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε, μουσική μπορεί να μην έχουμε αλλά θα έχουμε επιπλέον ομάδες "κρούσης" της αστυνομίας και άλλων διωκτικών αρχών ώστε να μην .. τολμήσει κανείς να κάνει πάρτι!

Το σχέδιο με το κωδικό όνομα... «Μύκονος», αποκάλυψε χθες τηλεοπτικός σταθμός το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση των "κορονοπάρτι" σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Χθες, άλλωστε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς είχε προαναγγείλει την ενεργοποίηση ειδικών μονάδων ελέγχου όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα νησιά.

«Τα παράνομα πάρτι σημαίνουν διασπορά, διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές, συρροές σημαίνει μέτρα αναγκαστικά και μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και τεράστια ζημιά στις τοπικές οικονομίες εν μέσω τουριστικής περιόδου, είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει:
10μελείς ομάδες κρούσης για κορωνοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
Drones περιπολιών
Κέντρο επιχειρήσεων
«Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών
Στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης θα βρίσκονται εκτός από τις βίλες και πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες.

Παράλληλα, στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones θα επιβλέπουν τις κινήσεις, σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού.
Θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications