«Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός ακόμα και στα παιδιά» – ΒΙΝΤΕΟ

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησαν ο καθ. Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο Πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του», δήλωσε με στόμφο ο κ. Γώγος.

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι αρκετοί δεν εμβολιάζονται γιατί δυσκολεύονται να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως ο επόμενος στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα μαζικού εμβολιασμού και να γίνεται εύκολα στην γειτονιά, ακόμη και από το κοντινότερο φαρμακείο.

Περνώντας στον κ. Βασιλακόπουλο, ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το πώς μπορουν να πεισθούν όσοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, προτείνοντας να γίνουν δύο πράγματα:

Να δοθούν κίνητρα σε αυτούς που εμβολιάζονται τώρα που τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και να ενεργοποιηθούν και άλλοι επιστήμονες όπως διαφημιστές κλπ για να πειστεί αυτό το κομμάτι της κοινωνίας. «Το εμβόλιο αυτή την στιγμή είναι το κυριότερο όπλο για να ελέγξουμε την πανδημία» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Καπραβέλος.

Απέρριψε την ευθύνη στους μη εμβολιασμένους ότι διευκολύνουν τη διασπορά του ιού αλλά και την ανάπτυξη των μεταλλάξεων, μία άποψη που ακούμε ίσως για πρώτη φορά από τα χείλη των «ειδικών» και όπου θα «παίξει» αρκετά ως φόβητρο από τον Σεπτέμβριο. Σε άλλο σημείο τόνισε πως ίσως χρειαστεί να έχουμε και μια δόση «αναμνηστική» τον Σεπτέμβριο αλλά ο εμβολιασμένος είναι προστατευμένος.

«Οι πάνω από 60 ετών θα είναι πιο ευάλωτοι σε ένα πιθανό τέταρτο κύμα και μάλιστα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Το 4ο κύμα θα μας απασχολήσει με αυτή την κατηγορία ασθενών. Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν».Ο ίδιος εκτίμησε πως για να μπει ένα τέλος με την πανδημία απαιτείται ένας καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους ανθρώπους ακόμα και και αν αυτός αφορά παιδιά

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications