Πεδίο πειραμάτων ο πλανήτης! Αριθμοί που «ζαλίζουν» και απογοητεύουν

Μέσα σε μόλις μερικούς μήνες με εμβόλια τα οποία παρήχθησαν σε χρόνο ρεκόρ ΔΙΧΩΣ να δοκιμαστούν. Πάνω από τρία δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 12.00 ώρα Ελλάδας, με βάση επίσημες πηγές.

Ενώ η δισεκατομμυριοστή δόση χορηγήθηκε 20 εβδομάδες ύστερα από την έναρξη των πρώτων εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού τον Δεκέμβριο και ο αριθμός των χορηγηθέντων εμβολίων έφθασε τα δύο δισεκατομμύρια σε έξι εβδομάδες, ενώ χρειάστηκαν λιγότερο από 4 εβδομάδες για να αυξηθεί ο αριθμός τους στα τρία δισεκατομμύρια.

Περίπου το 40% των δόσεων που έχουν χορηγηθεί στον κόσμο (1,2 δισεκ. ) έχουν γίνει στην Κίνα. Η Ινδία (329 εκατ. ) και οι ΗΠΑ (324 εκατ.) συμπληρώνουν την τριάδα.

Ωστόσο σε σύγκριση με τον πληθυσμό τους, μεταξύ των χωρών με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, είναι η Μέση Ανατολή όπου εντοπίζονται οι ‘πρωταθλητές’ του εμβολιασμού: τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (153 δόσεις για 100 κατοίκους), το Μπαχρέιν (124) και το Ισραήλ (124). Οι χώρες αυτές πλησιάζουν ή ξεπερνούν το 60% του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού.

Ακολουθούν η Χιλή (118 δόσεις για 100 κατοίκους), το Ηνωμένο Βασίλειο (113), η Μογγολία (111), η Ουρουγουάη (110), η Ουγγαρία (107), το Κατάρ (107), οι ΗΠΑ (98). Οι χώρες αυτές έχουν εμβολιάσει πλήρως περίπου το ήμισυ του πληθυσμού τους (μεταξύ 46% και 54%).

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει χορηγήσει 357 εκατ. δόσεις στο 50% του πληθυσμού της. Περίπου το 32% των κατοίκων του μπλοκ έχει εμβολιαστεί πλήρως. Η Μάλτα, η μικρότερη χώρα της ΕΕ, είναι μακράν η πλέον προχωρημένη, με πάνω από το 70% του πληθυσμού της να είναι πλήρως εμβολιασμένο. Οι πολυπληθέστερες χώρες της ΕΕ –Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία– κινούνται γύρω από τον μέσο όρο, με περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού τους να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Αν και η πλειονότητα των φτωχών χωρών έχει ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, κυρίως χάρη στον μηχανισμό Covax (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμμαχία Gavi και συνασπισμός Cepi), ο εμβολιασμός κατά της Covid συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από μεγάλες ανισότητες: οι χώρες «αυξημένου εισοδήματος» (όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα) έχουν χορηγήσει κατά μέσο όρο 79 δόσεις για 100 κατοίκους, συγκριτικά με μία μόνο δόση στις χώρες «χαμηλού εισοδήματος».

Πέντε χώρες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την εμβολιαστική τους εκστρατεία: η Τανζανία, το Μπουρούντι, η Ερυθραία, η Αϊτή και η Βόρεια Κορέα.

Παρά τις επικρίσεις που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του, το εμβόλιο των AstraZeneca/Oxford, που έχει χορηγηθεί κοντά στο 80% των χωρών και εδαφών που ανοσοποιούν τους πολίτες τους (τουλάχιστον 171 στις 216), είναι αυτό που έχει διανεμηθεί περισσότερο στον κόσμο. Ακολουθούν τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech (τουλάχιστον 102, 47%), των Sinopharm και Moderna (τουλάχιστον 48 χώρες, 22%), το Spoutnik V (τουλάχιστον 41 χώρες, 19%), της Johnson & Johnson (τουλάχιστον 31, 14%) και της Sinovac (τουλάχιστον 24, 11%).

ΥΓ: Η εικόνα δεν μπήκε τυχαια, ο έξυπνος : γιατι μπήκε αυτη η εικόνα μήπως κάποιος ξέρει κατι που δεν ξέρω? ο ηλίθιος (γκοιμ και όσοι έχουν πέσει στο επίπεδο τους ): θεωρίες συνωμοσίας ουγκ! και χαζομάρες ειναι αυτα, ,το ίδιο θα έλεγαν και το 2015 αν τους έλεγες οτι σε μερικά χρόνια θα φορούν μάσκες εκατομμύρια, πιστεύοντας οτι υπάρχει πανούκλα ξανα χωρις να έχει πεθάνει κάνενας στο δρόμο απο αυτήν, μονο και μονο επειδή τους το είπαν έγκυρες πήγες και ΜΜΕ που ολα ελέγχονται απο μια συγκεκριμένη φυλή, επίσης εβαλαν τα γκοιμ τους να ξαποστείλουν και μερικούς στα νοσοκομεία δηθεν απο την πανούκλα, ώστε να βγαίνει ο κάθε άσχετος που δεν έχει ιδέα ούτε τι στα αλήθεια ειναι, ούτε τι έχουν κανει ιστορικά για να κυριαρχήσουν στην Γη και να λεει μα εχουν πεθάνει συγγενείς και γνωστοί απο αυτο άρα ειναι αλήθεια , όταν έκαναν γενοκτονίες σε όλη την Ευρώπη και 80 χρόνια κατηγορούν τα θύματα τους ως κακούς και ρατσιστές, θα κολλήσουν να σκοτώσουν τον μπάρμπα Λάμπη απο την άνω ραχούλα που σε όλη την ζωή ασχολείται με δουλειά του και δεν ξέρει τίποτα , και την θεία Ευτέρπη απο τα πατησιά που διαβάζει LIFO και Μηχανη του Χρονου (στους ίδιους ανήκουν) και ζει σε ενα φανταστικό εικονικό κόσμο που όλοι φροντίζουν για το κάλο της και δεν αναρωτιέται αφού ειναι έτσι γιατί ο κόσμος πάει απο το κακό στο χειρότερο, και εχει γίνει τέτοιος ξεπεσμός στην ίδια την κοινωνία ?, όταν αυτοί οι δυο θα το πουν σε 50 γνωστούς και συγγενείς τους ότι ο δικός άνθρωπος πάθανε απο πανούκλα επειδή έτσι τους είπαν αυτοί στα νοσοκομεία , μεγαλύτερο το όφελος γιαυτό και τσεκάρουν πρώτα αν ειναι ηλίθιοι οι συγγενείς και πιστεύουν στην πανούκλα τους ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications