Λινού: Όχι στον διαχωρισμό πολιτών με βάση το εμβόλιο - Και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό (βίντεο)

Καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα από τους ίδιους, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού η οποία τόνισε πως και οι “εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό”.

Η Α. Λινού αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας κατά τις συναντήσεις μας με μη εμβολιασμένα άτομα αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης φαινομένων όπως τα κορονοπάρτι, κυρίως μεταξύ των νέων.

«Το τείχος ανοσίας για τους ενήλικες θα το έχουμε μέσα προς τέλος καλοκαιριού», δήλωσε η Αθηνά Λινού, ωστόσο επισήμανε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι σε διάφορες χώρες αυτό που διαφαίνεται είναι μία αύξηση στα κρούσματα στους εφήβους, το οποίο το χαρακτήρισε ως «λογικό».

«Με την άρση των μέτρων, ελευθερώνονται και αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και που είναι κάτω των 18 ετών. Στην Ελλάδα άλλωστε, είναι ελάχιστο το ποσοστό των άνω των 18 που έχουν κάνει το εμβόλιο. Όμως με το που ελευθερωθούμε εμείς οι μεγαλύτεροι, βάζουμε σε κίνδυνο τους νεότερους», επισήμανε.

Σύμφωνα με την κ. Λινού, και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό και για τον λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.«Όταν συναντιόμαστε με μη εμβολιασμένους ή με άτομα που δεν ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκες και αποστάσεις».

Σχετικά με το ζήτημα των ενδεχόμενων προνομίων σε όσους έχουν κάνει τα εμβόλια, η καθηγήτρια ανέφερε πως δεν πρέπει να μπούμε σε «λογικές» διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη, γιατί κάτι τέτοιο «θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινωνική συνοχή».

«Χρειάζεται υπομονή και να προσέξουμε ιδιαίτερα και τα παιδιά, τα οποία θα ελευθερωθούν χωρίς να έχουν προστατευθεί».Σχολιάζοντας τις εικόνες από τα διάφορα κορονοπάρτι που γίνονται σε περιοχές της Ελλάδας, όπως τη Μύκονο ή τη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ), η κ. Λινού ανέφερε πως η αστυνόμευση δεν είναι η λύση διότι «δημιουργεί αντιδράσεις και οι άνθρωποι θα βρουν τρόπους να ξεφύγουν».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να τονώσουμε την επικοινωνία προς τους νέους. Να τους μιλήσουμε, να σκεφτούν τους άλλους, τους οικογενειάρχες και όλους όσους μπορεί να κινδυνεύσουν Να νιώσουν οι άνθρωποι ότι τους φροντίζουμε και τους καταλαβαίνουμε», κατέληξε η κ. Λινού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications