«Μόλις οι άνθρωποι τα δουν να βγαίνουν στον δρόμο και να σκοτώνουν» – Έλον Μασκ

Σε ένα από τα πολλά μηνύματά του, ο Elon Mask, ο οποίος με τους δορυφόρους του θα δικτυώσει όλον τον πλανήτη με… απρόβλεπτες συνέπειες αναφέρθηκε στα ρομπότ λέγοντας τα εξής:

«Θα υπάρξει σίγουρα μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, επειδή αυτό που θα συμβεί είναι πως τα ρομπότ θα είναι ικανά να κάνουν τα πάντα καλύτερα από μας.

Μας αφορά όλους. Περίπου το 12% των θέσεων εργασίας αφορούν τις μεταφορές. Οι μεταφορές θα είναι ένα απ’ τα πρώτα πράγματα που θα γίνουν πλήρως αυτόνομα.

Αλλά όταν λέω πως τα ρομπότ θα είναι ικανά να κάνουν τα πάντα, το εννοώ.

Έρχομαι σε επαφή με την πιο προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και πιστεύω πως οι άνθρωποι θα έπρεπε πράγματι να ανησυχούν γι’ αυτήν.

Συνεχίζω να κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά ξέρετε μέχρι οι άνθρωποι να δουν ρομπότ να βγαίνουν στους δρόμους και να σκοτώνουν ανθρώπους δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν επειδή φαντάζει τόσο αιθέρια…

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια σπάνια περίπτωση όπου πιστεύω πως πρέπει να δράσουμε προληπτικά με κανονισμούς αντί εκ των υστέρων διότι πιστεύω πως μέχρι να δράσουμε απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη με κανονισμούς, θα είναι υπερβολικά αργά… .

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας θεμελιώδης, υπαρξιακός κίνδυνος για τον ανθρώπινο πολιτισμό και δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό πλήρως».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications