Γι’ αυτό έριξε το βιτριόλι ο ιερέας: Τι φώναζε καθώς ράντιζε τους Μητροπολίτες - vid

Ο 37χρονος, ο οποίος υπηρετούσε στην Βέροια, πραγματοποίησε την επίθεση μετά την απόφαση Συνοδικού Δικαστηρίου να τον καθαιρέσει για υπόθεση ναρκωτικών, για την οποία διαμαρτύρεται ότι ήταν σκευωρία, γράφοντας νωρίτερα στο διαδίκτυο πως έχει αποδείξεις που θα «τραντάξουν την εκκλησία».

Ο δικηγόρος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, έριξε τους τόνους, δηλώνοντας πως ο ιερέας χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και πως ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή, καθώς ο νόμος προβλέπει το ακαταλόγιστο και η ποινή, σε μία τέτοια περίπτωση, δεν είναι τόσο αυστηρή.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Επεσήμανε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο εντολέας του επιμένει ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση. Πρόσθεσε πως ναι μεν έχει μετανιώσει αλλά δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. «Στην συνάντηση μου μαζί του δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει καταλάβει την πράξη του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως ο 37χρονος του μετέφερε ότι παρήγγειλε το χημικό υγρό από μια εταιρία στο διαδίκτυο που του είπαν ότι το συγκεκριμένο δεν μπορεί να βλάψει.«Δεν θα τον αναλάμβανα αν έβλεπα ότι ήξερε και καταλάμβανε τι έχει κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο δράστης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά τηΝ σύλληψή του από 4 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση σε επτά μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στην Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Την ώρα δε που τους «ράντιζε» φώναζε εξοργισμένος «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας; Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;» , σύμφωνα με περιέγραψε σε μέσο ενημέρωσης ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του κ. Γιώργος Τζίκας.Η οργανική θέση του ιερέα φέρεται να είναι στη Μητρόπολη Βέροιας, ενώ είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στην Λιβύη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πρώτα λόγια του ιερέα στους αστυνομικούς ήταν: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν».
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ιερομόναχος χαρακτήρισε την απόφαση άδικη, ενώ φέρεται να είπε στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό.

Ο 35χρονος ιερέας φέρεται να είχε εμπλακεί πριν από δύο χρόνια σε υπόθεση με ναρκωτικά και έχει παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν έχει ξεκινήσει. Υπηρετούσε στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, υπήρξαν όμως παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Καλοχώρι Ημαθίας.

Στο προφίλ του στο facebook έδινε δείγματα όσων θα συμβούν. Συγκεκριμένα, στις 14 Απριλίου ανέβασε την εξής ανάρτηση: «Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι, φοράμε παντελόνια. Ας βγει η απόφαση και τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους. Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην Εκκλησία από τον Πρώτο έως τον τελευταίο. Και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε. Θα τρανταχθεί όλη η Εκκλησία».

ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΑΓΙΑΣΜΟ
Για την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι από ιερωμένο στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης, της οποίας ήταν ένα από τα θύματα, μίλησε ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος.

Όντας στην αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο Καλλίνικος βρέθηκε στο επίκεντρο της σοκαριστικής επίθεσης με καυστικό υγρό που εξαπέλυσε ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος, στέλνοντας εν τέλει 10 άτομα στο νοσοκομείο.

Όπως είπε σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Πέμπτης, «καθόμασταν στη σειρά, στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων λόγω κορωνοϊού. Είχαμε φτιάξει μία σειρά με αποστάσεις μεταξύ μας. Ήταν μεγάλη η γραμμή από τη μία άκρη στην άλλη. Στα έδρανα από τη μια πλευρά ήταν ο δράστης με τους τρεις λαϊκούς συνηγόρους του».

Περιγράφοντας καρέ καρέ τα γεγονότα σημείωσε πως κάποια στιγμή ο δράστης σηκώθηκε για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου. «Του είπαμε πως η αίτησή του δεν γίνεται δεκτή για τυπικούς λόγους, καθώς ήταν εκπρόθεσμη».

«Όταν το άκουσε, έκανε μία κίνηση στα πόδια του και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο. Στα δύο λίτρα ήταν, μπουκάλι με λαιμό. Το κράταγε με τα δύο χέρια και ράντιζε όλο το προεδρείο με κυκλικές κινήσεις. Φοράγαμε μάσκες, μόνο τα μάτια μας ήταν ακάλυπτα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αγιασμός. Όταν είδα όμως ότι το υγρό έγινε κόκκινο, κατάλαβα. Άρχισαν να με τσούζουν τα μάτια μου. Έβαλα τα χέρια για προφύλαξη και άρχισα να τρέχω. Έριξα νερό σε μια βρύση έξω», είπε ο μητροπολίτης Καλλίνικος περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications