Εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά: «Ανύπαρκτη η πιθανότητα να πυροβόλησε ο Δογιάκης δύο φορές τον εαυτό του»

Εντείνονται οι αντιδράσεις τόσο πολιτών όσο και ειδικών ως προς το ενδεχόμενο ο Σταύρος Δογιάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε δασώδη τοποθεσία στην Αγία Παρασκευή, να αυτοκτόνησε (όπως ανακοίνωσε η αστυνομία) πυροβολώντας δύο φορές τον εαυτό του, μία στην καρδιά και εν συνεχεία μία στο κεφάλι!

Ο Σταύρος Δογιάκης, ο οποίος είχε μεταβιβάσει στον αδερφό του το μερίδιο του στην διάσημη ταβέρνα «Κρητικός» στην Κάντζα έναντι του ποσού των 650.000 ευρώ, ετοιμαζόταν να κάνει νέα βήματα στον χώρο της εστίασης, ήταν φανατικός της γυμναστικής και των απολαύσεων της ζωής.

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να φαινόταν προβληματισμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

Παρέες του, εκτός από εξέχοντες επιχειρηματίες και καλλιτέχνες και άτομα που κινούνται στον «γκρίζο» χώρο μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, όπως ο Σπύρος Παπαχρήστος πρώην ΕΚΑΜίτης, ο οποίος δολοφονήθηκε προ τριετίας έξω από την ταβέρνα του και ήλεγχε τον χώρο της προστασίας των «μεγάλων μαγαζιών», αλλά και των μεγάλων επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Σταύρος Δογιάκος φέρεται να πυροβολεί στο στήθος του αρχικά στην καρδιά και επειδή η πρώτη βολή προκάλεσε διαμπερές τραύμα (!) έστρεψε το πιστόλι στο κεφάλι του. Λες και από το διαμπερές τραύμα στο στήθος, δηλαδή, δεν πεθαίνει κάποιος.

Με ανάρτησή της η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris – Saclay, Αναστασία Τσουκαλά σχολιάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τρία σημεία στα οποία έχει οδηγηθεί με τις επιστημονικές της γνώσεις, όπως αναφέρει:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στα Γλυκά Νερά. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.

2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.

3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications