Λινού: «Να μην βγάλουν τις μάσκες -Δεν ξέρουμε αν τα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις»!

Η καθηγήτρια Α.Λινού πρότεινε «να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους», καθώς όπως είπε ο ιός ακόμα μεταδίδεται και τόνισε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις».

Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υπόσχονται αρκετοί «ειδικοί» στους εμβολιασμένους, καθώς λένε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει πως αυτό θα είναι ένα από τα «προνόμια» που θα έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Από εκεί και πέρα η καθηγήτρια μίλησε και για την συζήτηση που έχει ξεκινήσει με την αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca λέγοντας πως «δεν υπάρχει ένδειξη ότι υπάρχουν παρενέργειες», ωστόσο όπως είπε «δεν ξέρουμε την αποτελεσματικότητα» προσθέτοντας πως οι επιστήμονες εξετάζουν τώρα αυτό το θέμα.

Στην συνέχεια η κυρία Λινού σημείωσε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όλοι και πρόσθεσε από εκεί και πέρα είναι θετικό το γεγονός να μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες παρενεργειών από τα εμβόλια και σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε η οδηγία το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνεται μόνο από άτομα άνω των 60 ετών.

Η κυρία Λινού είπε πως δεν θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας, ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους, ενώ οι εμβολιασμένοι αν νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτώματα.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα για την μετάλλαξη τύπου «Δέλτα» η κ. Λινού είπε ότι την πιάνουν τα εμβόλια αλλά δεν προστατεύονται όσοι έχουν κάνει μόνο την μια δόση AstraZeneca, ενώ επανέλαβε ότι «πρέπει να πείσουμε όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν». Σημείωσε ακόμα ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι «πολύ μεταδοτική» και πρόσθεσε ότι «αν μπει στην Ελλάδα θα έχουμε πρόβλημα αν δεν έχουμε εμβολιαστεί».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications