Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς : «Να βρεθεί ηγέτης που θα σκέπτεται εθνικά»

Ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο Στρατηγός που δεν είχε διστάσει να εκφράσει την έντονη διαφωνία του για την Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «δώσαμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας» και χαρακτηρίζοντας γελοίο το επιχείρημα ότι η συμφωνία έγινε για να μην πέσουν οι Σκοπιανοί στην… αγκαλιά των Τούρκων! Διαμηνύοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλέσει τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία και τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες» για ακόμα μια φορά ρίχνει τα "βέλη" του τους ταγούς του τόπου.

Ο στρατηγός κατάγεται από το χωριό Καρυά Ολύμπου, ενώ έχει γεννηθεί στην Αυλίδα Χαλκίδος. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978 ως Ανθυπίλαρχος Τεθωρακισμένων, ενώ είναι και πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής από το 1979. Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης, έχει υπηρετήσει σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδος κι έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια διοικήσεως, μέχρι και το επίπεδο Μεραρχίας. Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα για τον βαθμό του, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Έχει υπηρετήσει και σε αποστολές του Στρατού στο εξωτερικό. Ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού ΓΕΣ το 2011 και παραιτήθηκε μετά από 9 μήνες, αρνούμενος να δεχθεί μια λίστα με μεταθέσεις αξιωματικών από την πολιτική ηγεσία, για να δούμε με ποιον έχουμε να κάνουμε.

Η έκκληση του Στρατηγού και οι αιχμές του για το πολιτικό σύστημα

Για μια ακόμη φορά λοιπόν αποδεικνύει την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας, κάνοντας μάλιστα δημόσια έκκληση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, να βρεθεί ηγέτης που θα σκέπτεται εθνικά και πατριωτικά, που θα είναι το πρότυπο του λαού μας, που θα ξεπεράσει την μικροπολιτική, τον πολιτικό αμοραλισμό, την ιδιοτέλεια και το κομματικό συμφέρον.

Κάνοντας αναφορά στα πρότυπα, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες ένα φαύλο και αλαζονικό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας , εκμαύλισε το πνεύμα και την ψυχή ενός ολοκλήρου λαού και δημιούργησε τοξικά , αρνητικά πρότυπα στην κοινωνία μας. Αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία των Ελλήνων, όπου η μίζα, η απάτη, η φοροκλοπή, η ρεμούλα, έγιναν συνώνυμα της «κανονικότητας». Έγινε ο χειρότερος σύμβουλος, εμπνευστής και καθοδηγητής στην διαμόρφωση μιας αμοραλιστικής κοινωνίας.

Δημιούργησε πρότυπα, που δεν προσπάθησαν, δεν μόχθησαν να αναδειχθούν από την κοινωνία μας, άτομα που βγήκαν από τους κομματικούς σωλήνες, άτομα που εξήλθαν απλώς από τις πολιτικές «παρέες» και σήμερα κυβερνούν την χώρα με τα αποτελέσματα που γεύεται ο λαός μας σε όλα τα επίπεδα, με τους νέους μας να ξενιτεύονται μαζικά.

Η κατάπτωση των κοινωνικών αξιών και τα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρατηρούνται στα κοινωνικά ήθη οδήγησαν σήμερα την κοινωνία μας αργά αλλά σταθερά σε παρακμή και αποσύνθεση.

Στην αμοραλιστική εποχή μας, το μόνο που σκέπτεται το «ξεπερασμένο» πολιτικό σύστημα είναι το «ιδεώδες», της διατήρησης της καρέκλας της εξουσίας, του ευδαιμονισμού, της καλοπέρασης, που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία μας και παρασύρει τον πολίτη στον εύκολο πλουτισμό, στην κατάκτηση υψηλών θέσεων και αξιωμάτων και στην απόκτηση δύναμης και φήμης έναντι οιουδήποτε ηθικού κόστους.

Ιδέες, αξίες και αρχές θυσιάζονται όλες στο βωμό του χρήματος, της δόξας και της εξουσίας. Όσοι εξακολουθούν ακόμα να πιστεύουν σε πρότυπα αρετής και ήθους χαρακτηρίζονται ρομαντικοί, αφελείς και αναχρονιστικοί».

Για να καταλήξει στην αγωνιώδη τοποθέτησή του: «Οι Άξιοι, οι άριστοι, είναι αυτοί που θα δώσουν αξιοπρέπεια και πρόοδο σε αυτόν τον λαό. Υπάρχουν στην κοινωνία μας οι άριστοι, οι έντιμοι, οι δημιουργικοί άνθρωποι, είναι δίπλα μας, που δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα, για τα ακίνητα, για το πως θα μεγαλώσουν το «πόθεν έσχες» και την εφήμερη δόξα, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για την προκοπή του τόπου, την ευημερία του λαού και την εθνική επιβίωση της Πατρίδος και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι άξιοι είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν μια καλύτερη Ελλάδα. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications