Σουηδικός Οργανισμός Φαρμάκων: «Τετραπλάσιες οι παρενέργειες των εμβ0λίων COV-19 από τα συνήθη αντιγριπικά»

Ο Σουηδικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε 31.844 περιπτώσεις παρενεργειών του εμβ0λίου μόνο για φέτος, την ώρα που έχει εμβ0λιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 30% του πληθυσμού της Σουηδίας. Κι αυτό, σε μία χώρα παρόμοια πληθυσμιακά με την Ελλάδα. Την Ελλάδα, όπου μέχρι στιγμής έχει εμβ0λιαστεί με μία τουλάχιστον δόση το 25% του πληθυσμού.

«Αντί να δει κανείς μόνο την κορυφή του παγόβουνου, πιθανότατα έχει ρίξει μια ματιά και κάτω από την επιφάνεια του νερού», σχολίασε η επικεφαλής του Οργανισμού Φαρμάκων της Σουηδίας σχετικά με τον υψηλό αριθμό παρενεργειών εμβ0λιασμού.

Τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους, έχουν αναφερθεί από Σουηδούς πολίτες στη σουηδική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων 31.844 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών στους εμβ0λιασμούς κατά του Covid-19. Αυτό αντιστοιχεί στον όγκο που με τους συνήθεις εμβ0λιασμούς προκύπτει σε τέσσερα χρόνια.

Η Βερόνικα Άρτουρσον, επικεφαλής του Σουηδικού Οργανισμού Φαρμάκων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχει ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός παρενεργειών που αναφέρονται τώρα».

Σύμφωνα με την συμπροεδρεύουσα του εν λόγω φορέα, Έμπα Χάλμπεργκ, αυτό ήταν προφανώς προβλέψιμο: «Το γεγονός ότι το θέμα βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο θα δημιουργήσει σίγουρα πολύ περισσότερες αναφορές από ό,τι θα μπορούσαμε διαφορετικά να έχουμε δει», προβλέπει η Χάλμπεργκ. Προσθέτει δε, ότι «συνήθως βλέπεις μόνο ένα κλάσμα αυτού του αριθμού και μιλάς για την κορυφή του παγόβουνου. Τώρα, κάποιος μάλλον κοίταξε κάτω από την επιφάνεια του νερού».

Όπως μεταδίδει το Russia Today, από τις 31.844 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, οι 20.004 ήταν για το εμβ0λιο της AstraZeneca, οι 9.146 για το εμβ0λιο BioNTech/Pfizer και σε 2.106 περιπτώσεις οι παρενέργειες φαίνεται να προκλήθηκαν από το εμβ0λιο Moderna.

Στην Ελλάδα δεν έχουν μέχρι στιγμής δοθεί στη δημοσιότητα αναφορές ως προς το πλήθος των παρενεργειών των εμβ0λίων κατά του COV-19. Κανείς ωστόσο δε θα έπρεπε να επαναπαύεται, καθώς ο αμερικανικός CDC δημοσίευσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η θνητότητα των εμβ0λίων είναι δεκαπενταπλάσια από αυτή των συμβατικών εμβ0λίων. Αυτό μάλιστα σημαίνει ότι, αν οι παρενέργειες των εν λόγω εμβ0λίων είναι συνολικά τετραπλάσιες, τότε σίγουρα είναι και πολύ πιο επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications