Υποκρισία εισαγγελέων  : Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα Γλυκά Νερά

Σε παρέμβαση προχώρησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας καθώς ζητάει από τους διευθύνοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών να συμβάλλουν “κατά το μείζον” στην εξιχνίαση του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη μητέρας και στον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων, την ίδια στιγμή που ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας συντετριμμένος δήλωσε: "Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνόμοι και με έλυσαν".

Φαίνεται ότι ο εισαγγελέας δείχνει στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΡΟΠΟ για το τι θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα, γιατί μέχρι στιγμής έχουν στείλει την αστυνομία εν συνόλω να κυνηγά πολίτες για μάσκες.

Στο έγγραφο του ο κ. Πλιώτας επισημαίνει ότι «η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας».

Επιπλέον, τονίζει ότι «η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, που διευθύνουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, ο κ. Πλίωτας, υπογραμμίζει ότι «αυτονοήτως στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

Νωρίτερα συντετριμμένος, αλλά φαινομενικά ψύχραιμος, ο 32χρονος πιλότος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές και αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του είχε δολοφονηθεί, παρά το έμαθε όταν πλέον έφθασε η αστυνομία στο σπίτι και τον έλυσαν οι αστυνομικοί

«Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά τους είχαμε πει ήδη πού είναι και τα χρήματα, από κει και μετά δεν ξέρω. Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνόμοι και με έλυσαν. Η κόρη μου ευτυχώς είναι καλά. Όποιος γνωρίζει κάτι είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει…».

«Αυτή τη στιγμή είναι 10-15-20 άτομα στο δρόμο και ψάχνουν… Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τώρα που μιλάμε, τις 3 τελευταίες μέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη μέρα, όλο το βράδυ, όλη μέρα. Η αστυνομία, το ανθρωποκτονιών. Αυτό ξέρω, είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου όσο έχω μπορέσει να τους βοηθήσω, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, θα τους βρουν τα παιδιά αυτά», δήλωσε συντετριμμένος ο σύζυγος της 20χρονης, προσθέτοντας ότι ευτυχώς το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι του είναι καλά.

Τα στοιχεία απο πέντε ληστείες που διαπράχθηκαν τον τελευταίο χρόνο στη βορειοανατολική Αττική με ιδιαίτερη βία συγκρίνουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. με τα δεδομένα που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρώσει απο το φρικτό έγκλημα στη «σοφίτα του μαρτυρίου» στα Γλυκά Νερά.

Οι αξιωματικοί των δυο ειδικών ομάδων του Ανθρωποκτονιών και του Διαρρηκτών, εκτιμούν οτι κάποιες απο αυτές έχουν διαπραχθεί απο τους τρεις φονιάδες της Καρολάιν και έτσι αντιμετωπίζουν την υποθεση ως κοινή, ταυτοποιώντας στοιχεία. Παράλληλα, έχουν σχηματίσει μια «κόκκινη λίστα» 100 υπόπτων, όλοι τους σκληροί ληστές-κακοποιοί, «εισαγόμενοι» αλλά και ελληνικής υπηκοότητας που έχουν αποφυλακιστεί και έχουν κυλήσει και πάλι στην παρανομία. Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για ίχνη DNA και αποτυπωμάτων θα τα χρησιμοποιήσουν για να εκμεταλλευτούν τα λάθη των εισβολέων, που φέρεται να έκαναν κατά τη μια και πλέον ώρα που αλώνιζαν στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη. Μέχρι και τα ρούχα που φορούσαν τα δυο θύματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά για ανάλυση προκειμένου να αντλήσουν και απο εκεί στοιχεία.

-----

«Η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας».Ακούγεται σαν ανέκδοτο. Μήπως έχει να πει τίποτα ο φερόμενος εισαγγελέας για την ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση ( σύμφωνα με τους νομούς τους ) άκρως επικίνδυνων συμμοριτών (συγκεκριμενης φυλης που έγιναν δήθεν ιδεολογία), και επίσημων εγκληματικών οργανώσεων τους ακόμα και στο ίντερνετ? .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications