Προτροπή Μπάιντεν στους Αμερικανούς: «Εμβολι@στε τα παιδιά σας!»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Τετάρτη τους γονείς να εμβολι@σουν τα παιδιά τους μετά την έγκριση από κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή της επείγουσας χρήσης του εμβ0λίου των Pfizer/BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών, τι άλλο θα έλεγε μια μαριονέτα που την έβγαλαν και με νοθεία?.

“Τώρα που το εμβ0λιο εγκρίθηκε για τις ηλικίες 12 ετών και πάνω και εγώ ενθαρρύνω τους γονείς να εξασφαλίσουν ότι θα κάνουν το εμβ0λιο” τα παιδιά τους, δήλωσε ο Μπάιντεν. “Αυτό είναι ένα ακόμη γιγάντιο βήμα στον αγώνα μας για την καταπολέμηση της πανδημίας” του νέου κ0ρονοϊού, πρόσθεσε ο "Αμερικανός πρόεδρος".

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσουν να ανοσοποιούν παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών με το εμβ0λιο των Pfizer/BioNTech ήδη από αυτήν την εβδομάδα, αφότου συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) ενέκρινε σε ομόφωνη ψηφοφορία της την επέκταση της άδειας επείγουσας χρήσης του για αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Τη Δευτέρα η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA) είχε ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου αυτού για τους εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών, προσφέροντας ανακούφιση στους γονείς που θέλουν να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα σχολεία και στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Η έγκριση της χορήγησης του εμβ0λίου στην ηλικιακή αυτή ομάδα από την συμβουλευτική επιτροπή των CDC είναι μια σημαντική, αν και όχι απαραίτητη, επισφράγιση της προηγούμενης έγκρισής του από την ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή.

Ορισμένες πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Τζόρτζια, το Ντέλαγουερ και το Αρκάνσας, άρχισαν να διαθέτουν το εμβ0λιο αυτό στην ηλικιακή αυτή ομάδα την Τρίτη, ενώ ο κύριος ιστότοπος της Καλιφόρνιας για την COV-19 αναφέρει ότι οι οικογένειες θα μπορούν να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού για τα παιδιά τους αυτής της ηλικίας από σήμερα Πέμπτη.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP), η οποία παρέχει συστάσεις στα CDC, ψήφισε χθες με 14-0 υπέρ της χρήσης του εμβ0λίου στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών αφού αξιολόγησε τα στοιχεία δοκιμής που έγινε. Αυτά δείχνουν ότι κανένα παιδί της ηλικιακής αυτής ομάδας που έλαβε το εμβ0λιο των Pfizer/BioNTech δεν προσβλήθηκε από COV-19 και ότι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα παράλυσης προσωπικού νεύρου (παράλυση Bell) ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

“Αυτό θα προσφέρει προστασία στα 12 ως 15 ετών” παιδιά, δήλωσε ο Δρ Χένρι Μπέρνσταϊν, ο οποίος είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής και καθηγητής παιδιατρικής στην ιατρική σχολή Zucker School of Medicine του πανεπιστημίου Hofstra/Northwell. “Αυτό θα μειώσει την μετάδοση εντός της οικογένειας. Θα συμβάλει στην ανοσοποίηση της κοινότητας και θα επιτρέψει στα παιδιά να επιστρέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στις κατασκηνώσεις αυτό το καλοκαίρι και στα σχολεία με φυσική παρουσία”.

Η Pfizer διεξάγει ξεχωριστή κλινική έρευνα για το εμβ0λιο αυτό σε μικρά παιδιά έως και 6 μηνών και έχει ανακοινώσει ότι αναμένει να έχει στοιχεία για τα παιδιά ηλικίας 2 ως 11 ετών τον Σεπτέμβριο. Οι 2.260 έφηβοι που συμμετείχαν στην έρευνα για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών –στους μισούς από τους οποίους χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο– εξετάζονταν σε επέκταση δοκιμής της Pfizer που έγινε με τη συμμετοχή περισσότερων από 46.000 ανθρώπων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications