Κρήτη: Ο 35χρονος θα είναι από τους πρώτους στον κόσμο με δεύτερη θρόμβωση

Οι γιατροί ψάχνουν "λίγο παραπάνω" την περίπτωση του 35χρονου, χαρακτηρίζοντάς την εξαιρετικά σπάνια.Νοσηλευόμενος στο ΠΑΓΝΗ λόγω της διπλής θρόμβωσης που παρουσίασε, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, παραμένει ο 35χρονος.

Αν μάλιστα διαπιστωθεί τελικά συσχέτιση του εμβολίου με την εμφάνιση των δύο θρομβώσεων, θα είναι από τα πρώτα περιστατικά παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το creta24.gr, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, αποκάλυψε ότι ο 35χρονος έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης, αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «όλα θα πάνε καλά», σημείωσε ότι για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Αναφερόμενος, δε, στη σπανιότητα του συγκεκριμένου περιστατικού, εξήγησε ότι παρουσιάστηκε εμβολή στον θρόμβο, ενώ «είμαστε στη διαδικασία να ψάξουμε λίγο παραπάνω και να ελέγξουμε τον 35χρονο».
Ο κ. Χαλκιαδάκης, αφού διευκρίνισε μάλιστα ότι στη βιβλιογραφία αναφέρονται κυρίως φλεβικές θρομβώσεις, υπογράμμισε ότι «πιθανότατα, αν το δικό μας περιστατικό έχει σχέση με το εμβόλιο θα είναι και από τα πρώτα στον κόσμο».
Από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA, o Αλέξανδρος Μεταξάκης αναφέρθηκε στις παρενέργειες που εμφάνισε μετά τον εμβολιασμό του τη Μεγάλη Πέμπτη, αλλά και στα πρώτα ανησυχητικά σημάδια για την υγεία του.

«Όταν έκανα το εμβόλιο, είχα απλά πυρετό. Μετά από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και άρχισε αφόρητος πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση και μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο», εξομολογήθηκε.

Αφού ωστόσο αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση, εμφάνισε νέα, με αποτέλεσμα να περάσει ξανά την πόρτα του χειρουργείου.
Όπως κατέστησε ακόμα σαφές, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή κάποια σχετική κληρονομικότητα.
Αν και ξεκαθάρισε επίσης πως δεν μετάνιωσε που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, εκμυστηρεύτηκε πως αν είχε την ευκαιρία, τώρα θα το σκεφτόταν περισσότερο πριν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Είμαι 35 ετών. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, απ' ό,τι φαίνεται» κατέληξε.
O πρόεδρος, τέλος, της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, χαρακτήρισε την περίπτωση του 35χρονου «σπάνια», σημειώνοντας ότι δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ προς το παρόν δεν προβλέπεται αντικατάστασή της ούτε με σκεύασμα άλλης εταιρείας.

«Στην παρούσα φάση δεν έχουν δοθεί οδηγίες για συνδυασμό εμβολίων, δηλαδή η πρώτη δόση με άλλη εταιρεία, και η δεύτερη με άλλο. Θα έχουμε περισσότερα δεδομένα, αλλά στην παρούσα φάση πρώτη και δεύτερη δόση γίνονται με το ίδιο», τόνισε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications