Χανιά: Νέες μαρτυρίες για την 11χρονη - Κινείται νομικά κατά παντός υπευθύνου ο πατέρας της

Ο θάνατος της 11χρονης Ιωάννας Π., που εντοπίστηκε νεκρή σε βράχια στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, συνεχίζει να σοκάρει το πανελλήνιο.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της αστυνομίας για τα αίτια της τραγωδίας με θύμα την 11χρονη Ιωάννα στα Χανιά που «πάγωσε» την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο πατέρας του κοριτσιού δεν έχει μιλήσει ακόμα στην αστυνομία, καθώς βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ αναμένεται να κινηθεί και νομικά κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της κόρης του.

Παιδικός φίλος του πατέρα της Ιωάννας, ο οποίος κατέθεσε εναντίον του πριν δύο χρόνια στο δικαστήριο, όταν είχε ξυλοκοπήσει τη δασκάλα του παιδιού του, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το τροχαίο που του άλλαξε όλη τη ζωή και τον έκανε να έχει αυτή την προβατική συμπεριφορά.

«Δεν ήταν εκ πεποιθήσεως παραβατικός. Ήταν από τα καλύτερα παιδιά της πόλης. Είχε ένα πολύ σοβαρά τροχαίο. Έζησε από θαύμα. Τα φάρμακα του προκάλεσαν προβλήματα και μαζί με τη χρήση αλκοόλ, οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Δεν υπήρχε φυσιολογικό περιβάλλον στην οικογένεια. Υπήρχαν περιστατικά βίας, υπήρχαν πολλά προβλήματα. Υπήρχε ενδοοικογενειακή βία. Πρόκειται για μια πολύ λυπηρή κατάσταση».

Είδαν την «εξαφανισμένη» ζακέτα της, αναζητείται το κινητό της

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η Κρήτη από τον τραγικό θάνατο της 11χρονης Ιωάννας, που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή στα Χανιά.

Μια νέα μαρτυρία, όμως, έρχεται στο προσκήνιο για τη μοιραία ημέρα που η 11χρονη εντοπίστηκε νεκρή. Όπως αναφέρει το creta24, την περιοχή που βρέθηκε νεκρό το κορίτσι επιλέγουν καθημερινά αρκετοί πολίτες για να κάνουν τον περίπατό τους. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Μιχάλης Βιζυράκης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, λίγο πριν εντοπιστεί το άψυχο σώμα του κοριτσιού.

Ο κ. Βιζυράκης αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια του περιπάτου του είδε την ζακέτα του κοριτσιού, που αναζητούν τις τελευταίες ημέρες οι αρχές καθώς τόσο το ρούχο όσο και το κινητό του κοριτσιού δεν βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας.

«Περπατάω εδώ 20 χρόνια κάθε μέρα. Στις 9 το πρωί κάθε μέρα βρίσκομαι εδώ. Τη συγκεκριμένη ημέρα, είδα μια ζακέτα κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Με προβλημάτισε, όχι για κακό, δεν πήγε το μυαλό μου ότι έγινε κάποιο ατύχημα. Κοίταξα μήπως την ξέχασε κανένας, να του πω ξέχασες τη ζακέτα σου. Δεν είδα κανέναν και συνέχισα να περπατώ. Μάλιστα την άγγιξα με την άκρη του δακτύλου μου, αλλά έφυγα γιατί φοβήθηκα μη νομίζει κανείς ότι πάω να την κλέψω. Μαζί με τη ζακέτα κρεμόταν και μια μάσκα», ανέφερε ο κ. Βιζυράκης.

Ο δικηγόρος κ. Αντρέας Βροντάκης είναι ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, που περπατά καθημερινά στο συγκεκριμένο σημείο.«Την συγκεκριμένη μέρα δεν είχα έρθει στην περιοχή. Εγώ έχω να πω ότι κατ’ εμέ αποκλείω την περίπτωση της αυτοκτονίας γιατί παιδιά ηλικίας 11, 12, 13 χρονών δεν προβαίνουν σε αυτήν τη απονενοημένη πράξη. Το πιθανότερο για εμένα σενάριο είναι αυτό του ατυχήματος», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Creta24.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο κορίτσι είχε φύγει από το σπίτι του γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης για έναν περίπατο. Κάμερες την κατέγραψαν να μπαίνει σε μίνι μάρκετ από όπου πήρε γαριδάκια και άλλα σνακ. Κατευθύνθηκε στη συνέχεια στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Το κορίτσι δεν γύρισε στο σπίτι του βράδυ. Το επόμενο πρωί στις 11 δηλώθηκε η εξαφάνισή της στην Αστυνομία και ξεκινά η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της. Ενα ζευγάρι περιπατητών ενημέρωσε την αστυνομία ότι εντοπίστηκε ένα νεκρό κορίτσι στα βράχια δίπλα στην θάλασσα, κάτω από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Οι άνδρες της επιχείρησης σπεύδουν στο σημείο που τους υποδεικνύουν και το άψυχο σώμα του κοριτσιού, ανήκει στην 11χρονη.

Σημειώνεται επίσης πως το κορίτσι φορούσε ζακέτα η οποία δεν βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα της, όπως επίσης ούτε το κινητό της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications