Φοβισμένα ανθρωπάκια τρέχουν πανικόβλητα   να…ξαναπάρουν πίσω τις ζωές τους

Περίπου 130.000 πολίτες ηλικίας 45-49 ετών έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, που άνοιξε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξει η εστίαση.

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr ήταν διαθέσιμη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για τους περίπου 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ από τις 08:00 είχαν πρόσβαση και οι υπόλοιποι πολίτες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Οι πολίτες 45-59 ετών θα μπορούν να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson & Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα από τις 5 Μαΐου.

Έρχεται η σειρά των 20άρηδων
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως από τον τρέχοντα μήνα οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τα 2,7 με 2,8 εκατ. τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα.

Επίσης, προανήγγειλε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται.
Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications