«Συναγερμός» στην Αν. Ευρώπη! Προειδοποιεί η Μόσχα για την Λευκορωσία! vid

Νέο «μέτωπο« μετά την Ουκρανία, κίνδυνος λαίλαπας…Αιχμές κατά της Τσεχίας πως προσπάθησε να αποκλείσει πληροφορίες σχετικά με επικείμενο πραξικόπημα στη Λευκορωσία, άφησε την Κυριακή (18/04) η Μαρία Ζαχάροβα.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σε σχετικές δηλώσεις στο Rossiya 1 ανέφερε:

«Υπάρχει ένα απόλυτο συναίσθημα -και υποστηρίζεται από πραγματικό υλικό- ότι στον χώρο πληροφοριών, κυρίως στον δυτικό, οι Δυτικοί μας εταίροι έπρεπε να πράξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο για να παρακάμψουν την σημασία και τη σχετικότητα ων πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν τόσο από το Ρωσική Ομοσπονδία όσο και από την Δημοκρατία της Λευκορωσίας αναφορικά με ένα σχέδιο συνταγματικού πραξικοπήματος (στη Λευκορωσία)».

«Γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή με οποιοδήποτε κόστος είναι απαραίτητο να αποσπάσουμε την προσοχή από πραγματικά στοιχεία. Όλα όσα δημοσιεύθηκαν τόσο από τις ρωσικές αρμόδιες Αρχές όσο και από τις σχετικές δομές της Λευκορωσίας, και από τις δηλώσεις του Προέδρου της, βασίστηκαν σε γεγονότα. Έπρεπε να μπλοκαριστούν», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε, το Σάββατο (17/04), την σύλληψη μιας ομάδας ανθρώπων που προετοίμαζε ένα σχέδιο εναντίον της ζωής του, αλλά και των παιδιών του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εμπλέκονται σε αυτό το σχέδιο.
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν με τη σειρά τους πως συνέλαβαν σε εστιατόριο της Μόσχας τον δικηγόρο, Γιούρι Ζενκόβιτς, και τον πολιτικό επιστήμονα, Αλεξάντερ Φεντούτα.

Οι δύο άνδρες, με τις πλάτες της δύσης αλλά και ρωσικούς αντικαθεστωτικούς δακτύλους, σχεδίαζαν την ανατροπή και δολοφονία του Λευκορώσου προέδρου και πολιτικού συμμάχου του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 9 Μαϊου, μία ημέρα-ορόσημο για τη Ρωσία που γιορτάζει κάθε χρόνο την V-DAY (Victory Day).

Τα σχέδια των επίδοξων πραξικοπηματιών είχαν να κάνουν κυρίως με την εξάλειψη κάθε επιρροής που θα είχε στην εξουσία της χώρας ο Λουκασένκο, ενώ σε δεύτερη φάση στόχευαν στο «μπλοκάρισμα» του στρατού και της αστυνομίας.

Μόσχα και Μινσκ έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως πίσω από την σχεδιαζόμενη απόπειρα πραξικοπήματος βρισκόταν η Δύση, με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζακχάροβα, να ισχυρίζεται πως η απέλαση των 18 Ρώσων διπλωματών στην Τσεχία λειτούργησε ως «στάχτη στα μάτια».

Ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας;
Η πολύ σοβαρή αυτή εξέλιξη δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει ένα παλιό σχέδιο που επί χρόνια βρισκόταν επί τάπητος και όπου προέβλεπε την ένωση Ρωσίας και Λευκορωσίας.
Ίσως αυτή η ένωση να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και επομένως να μην σημαίνει την πλήρη προσάρτηση και εξάλειψη των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Θα μπορούσε, υπό την αποσταθεροποιητική απειλή της Δύσης, η Λευκορωσία να ζητήσει ελεύθερη πρόσβαση των ρωσικών στρατευμάτων επί των εδαφών της για την «διασφάλιση της ακεραιότητάς της».
Εξάλλου οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ στενές
Τα σενάρια αυτά «τρέφει» η αποκάλυψη του ηγέτη της Λευκορωσίας περί «πολύ σημαντικών ανακοινώσεων το επόμενο διάστημα που θα έχουν σχέση με το μελλοντικό καθεστώς της χώρας».

Σε κάθε περίπτωση η Μόσχα δεν πρόκειται να αφήσει να επαναληφθούν τα γεγονότα της Ουκρανίας το 2014, όπου ουσιαστικά επετεύχθη ένα ιδιότυπο πραξικόπημα κατά του φιλορώσου τότε Ουκρανού προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications