«Με διπλή μάσκα οι ιερείς την Ανάσταση - Οι πιστοί να κάνουν self test»

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, μετά τη «βόμβα» που πέταξε για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους δήλωσε επίσης σήμερα πως οι ιερείς την Ανάσταση θα πρέπει να κάνουν χρήση διπλής μάσκας!

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ είπε πως οι πιστοί θα πρέπει να παραμένουν στο προαύλιο της εκκλησίας καθώς και ότι κατά την ημέρα του Πάσχα, οι συγκεντρώσεις καλό είναι να πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους και ενώ έχει προηγηθεί self test.

Πιο ειδικά, όσον την λειτουργία των εκκλησιών, οι ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία πιστών, έναν ανά 25. τ.μ εντός του ναού και έναν ανά 10 τ.μ. εκτός, ενώ η χρήση διπλής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική τόσο εντός, όσο και εκτός του ναού για τους πιστούς.

Όσον αφορά τους ιερείς, τους ψάλτες και όσους από την πλευρά της εκκλησίας συμμετέχουν στην ακολουθία, θα πρέπει να έχουν κάνει self test πριν από αυτή και επίσης να κάνουν χρήση διπλής μάσκας.

Σχετικά με την Μεγάλη Παρασκευή, υπενθυμίζεται πως ότι η περιφορά του επιταφίου θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του ναού και χωρίς να ακολουθούν οι πιστοί, όπου θα ισχύει και εκεί ένα άτομο ανά 10 τ.μ..

Σχετικά με την ημέρα του Πάσχα, η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε πως δεν πρέπει να καταργήσουμμε τελείως τη φούσκα μας, συμπληρώνοντας ότι την ημέρα του Πάσχα οι συγκεντρώσεις είναι καλό να γίνονται σε ανοιχτό χώρο και να έχει προηγηθεί self test.

Υπενθυμίζεται ότι ο προγραμματισμός των Ιερών Ακολουθιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Έως Μεγάλη Τετάρτη: 18:30
  • Μεγάλη Πέμπτη (Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών): 17:30
  • Μεγάλη Παρασκευή (Ακολουθία του Επιταφίου): 18:00
  • Μεγάλο Σάββατο (Ακολουθία της Αναστάσεως): 21:00
  • Κυριακή του Πάσχα (Μέγας Εσπερινός της Αγάπης): 18:30

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 23:00.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications