kathimerini ---> Ανεβάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί – Ποιοι παίρνουν σειρά

Ακολουθεί αφήγημα απο εγκυρη πηγή με δωρεάν προώθηση σε facebook google :

«Έσπασε» χθες το φράγμα των δύο εκατ. εμβολιασμών με μια δόση - Πρεμιέρα τη Μεγάλη Τετάρτη για τους 30-39, ενώ ακολουθούν οι 40άρηδες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία», που χθες «έσπασε» το φράγμα των δύο εκατ. εμβολιασμών με μια δόση, ενώ περαιτέρω επιτάχυνση αναμένεται το προσεχές διάστημα, τόσο με το άνοιγμα για νέες ηλικιακές ομάδες, όσο και με τη διεύρυνση λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων.

Όπως είχε γνωστοποιήσει μεσοβδόμαδα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια.

Άλλωστε, η κυβέρνηση προέβη και σε τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού και οι εμβολιασμοί θα «παγώσουν» μόνο ανήμερα το Πάσχα και όχι από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Συνολικά, όπως έχει διαμηνυθεί, εκτιμάται ότι η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τον Μάιο τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια.
Χθες, Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα τους πολίτες 50-54 ετών, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη ακολουθούν οι ηλικίες 30-39 με AstraZeneca, σε μια γραμμή εμβολιασμών που θα τρέχει παράλληλα και θα ξεκινήσει άμεσα (τη Μεγάλη Τετάρτη).

Όπως είχε αναφέρει την περασμένη Δευτέρα, επιπλέον, ο γ.γ, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία για τους 40άρηδες, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξει διάκριση μεταξύ των 40-44 ετών και 45-49 ετών.

Αργή, αλλά σταθερή αύξηση Όπως έγραφε χθες η «Κ», με αργό μεν, αλλά σταθερό ρυθμό αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των πολιτών 60 ετών και άνω που επιλέγει να εμβολιαστεί.

Ο συγκριτικός πίνακας της 10ης Απριλίου με την εικόνα που υπάρχει σήμερα δείχνει πως υπάρχει αργή μεν, αλλά σταθερή βελτίωση. Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ποσοστό από 47% πήγε στο 55%.
Η πιο μεγάλη άνοδος σημειώθηκε στην ηλικιακή ομάδα από 65 έως 69. Το ποσοστό πριν από δύο εβδομάδες ήταν 50% και πλέον φτάνει το 60%. Στους 70-74 το ποσοστό ανέβηκε από το 57% στο 61%.

Τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες έχει αυξηθεί και στην επόμενη ηλικιακή ομάδα. Συγκεκριμένα, στους 75-79 το ποσοστό που ήταν ούτως ή άλλως υψηλό (75%) αγγίζει πλέον το 80%. Τα πράγματα πάνε πολύ πιο αργά στους 80 και άνω, όπου φαίνεται πως υπάρχει ακόμη ισχυρή επιφύλαξη και διστακτικότητα.

Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 80-84 το ποσοστό από 63% πήγε στο 65%, ενώ στους 85 και άνω το ποσοστό ανέβηκε μόλις μία μονάδα: από το 62% πήγε στο 63%. Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την καμπάνια ώστε τα ποσοστά να αυξηθούν και άλλο. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και σκέψεις για ενίσχυση του εμβολιασμού μέσω άλλων οδών, όπως για παράδειγμα μιας κινητής ομάδας που θα το κάνει σε ανθρώπους οι οποίοι είναι κλινήρεις.

---ΤΕΛΟΣ ΠΛΥΣΗς ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ---

Καμιά σωτηρία :Όσοι διαβάζουν και πατούν και like σε τέτοιες σελίδες να τρέξουν να κάνουν εμβόλια αύριο κιόλας όποτε να ειναι οχι μονο ψεκασμένοι αλλα και εμβολιασμένα ζωντανά σαν αγελάδες, ειναι τόσοι πολλοι οι ηλίθιοι που ούτε καν γράφουν ότι πληρώθηκε από κάπου για τα μάτια έστω των λιγοστών σκεπτόμενων που ειναι οι "κακοί", θα πρέπει να βλεπεις με το ζόρι δεκάδες έγκυρες πήγες τους στο facebook που ενώ έχεις πατήσει μπλοκάρισμα τις βγάζει πάλι, το οποίο facebook κανει λογοκρισία και πολεμο σε ανεξάρτητες πήγες εδώ και 5 χρόνια , ακόμα και με την μασονική φράση θεωρίες συνωμοσίας οτι και καλα ειναι ψέματα λες και τους ρώτησες να σου που αυτοί τι ειναι δήθεν "θεωρίες συνωμοσίας" και οχι συνωμοσίες, :

O καιρός που οι μάζες έτρωγαν αμάσητη την προπαγάνδα και έκαναν δεδομένα οτι τους λενε οι ελληνόφωνοι μαζι και αυτα περι κακων ναζι, και έφτασαν στο σημείο να λενε τα ίδια με αυτούς στα πάντα και διαβάζοντας δεκάδες έγκυρες πήγε τους για ελληνικές ενώ βγάζουν μάτι σε ποιους ανήκουν, χωρις να έχουν άμεσες επιπτώσεις πέρασε ανεπιστρεπτί, απο εδω και στο εξής θα υποστούν τις συνέπειες απο τους ίδιους που υποστηρίζουν επι χρόνια με κάθε τρόπο οχι μονο στο ίντερνετ , επίσης όσοι διαβάζουν τέτοιες σελίδες να μην θεωρούν τον εαυτό τους απόγονο αρχαιων , γιατι ειναι ύβρεις προς τους αρχαίους οχι τίποτα άλλο ..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications