Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο πλευρό ελληνόφωνων  : «Επικίνδυνο να συνδυάζεται η ψευδοεπιστήμη με τη ψευδοθεολογία »

«Επικίνδυνο να συνδυάζεται η ψευδοεπιστήμη με τη ψευδοθεολογία από ιστοσελίδες με αρρωστημένη φαντασία»

Την χρήση του ονόματός της από τρίτους χωρίς την άδειά της για διασπορά παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας κατά των τρόπων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους.

"Aρρωστημένη φαντασία" (!) μιλάνε αυτοί για αρρωστημένη φαντασία! το παπαδαριό και οι "κήρυκες της αγάπης" έχουν ακριβώς το ίδιο λεξιλόγιο με τους δήθεν "άθεους" συμμορίτες ενώ ο κομμουνισμός τους ειναι θρησκεία τους, αλλά δεν προκαλεί εντύπωση: "Επικίνδυνο" "ψευδοεπιστήμη" - "διασπορά παραπληροφόρησης" το "ψευδοθεολογία" τι ακριβώς ειναι? ότι δεν γράφουν τα ιερά κείμενα ??? δυστυχώς έχουν εξαπατηθεί πολλοί με τον χριστιανισμό ...και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την προέλευση του ...

Και έχεις και τους κολλημένους χριστιανούς να σου λένε για την θρησκεία και τι κάλος που ειναι ο χριστιανισμός, και ότι είσαι αριστερός (!) που λες κατα της θρήσκεια μας!(αυτό ειναι ύβρεις να σε λενε αριστερό οι κολλημένοι χριστιανοί όταν αυτοι συμμορίτες αποδεκάτισαν το γένος που ανήκω που ηταν μη δογματικό αρα και μη ελεγχόμενο), η δωδεκαθεϊστης η δηθεν πατρώα θρησκεία (μονο που δεν ηταν πότε θρησκεία την έκαναν θρησκεία, έχετε δει antifa κομμουνιστή και μέλος οργανώσεων δωδεκαθεϊστων ταυτόχρονα? και όμως κατι που ήδη ξέραμε, άσε που τα έλεγε κάποιος Φουράκης κάποτε για το ποιοι ειναι πίσω απο την δηθεν πατρώα θρησκεία) για πολλούς η έννοια του να μην είσαι δογματικός πουθενά άρα και μη ελεγχόμενος νοητικά τους ειναι εντελώς άγνωστη,να θυμίσουμε οτι οι πρώτοι που μας εκαναν επίθεση στην σελίδα το 2015 ηταν οι κολλημένοι χριστιανοί και μετα οι συμμορίτες το 2016 δογματικοί απο την μια δογματικοί και από την άλλη, δεν ειναι τυχαίο το γεγονός οτι όλοι όσοι αναπαραγουν μαρξιστικά ψέματα ως δέδομενα και λένε τα ακριβώς αντίθετα για το ποιοι ειναι οι κάλοι και παρουσιάζουν ως "σατανάδες" τους εχθρούς του περιούσιου λάου 2000 χρόνια τώρα, ειναι κολλημένοι χριστιανοί, διαβάστε τι γράφουν οι "κήρυκες της αγάπης" θέτουν σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας , λες και διαβάζεις μαρξιστική σελίδα ακριβώς τα ίδια υποκριτικά γράφουν, τους πήρε ο πόνος που κάποιοι κολλημένοι χριστιανοί έχουν το όνομα της "μονής", αλλα όταν πάνε και αφήνουν τον όβολο τους νομίζοντας ότι έτσι θα πάνε στο παράδεισο τρίβουν τα χεριά τους στις μόνες, και δεν τους νοιάζει καν που θα χάσουν τους πιστούς σε μερικά χρόνια άφου οι μισοί θα ειναι μουσουλμάνοι :

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μονής:
«Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους καταγγέλλει δημοσίως την χρήση του ονόματός της από τρίτους χωρίς την άδειά της για διασπορά παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας κατά των τρόπων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα της Μονής (www.esphigmenou.gr) και τους συνδέσμους σε αυτήν προς λοιπές ιστοσελίδες της Μονής στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε η Μονή, ούτε ο σύλλογος φίλων της Μονής διατηρούν άλλες παρουσίες στο διαδίκτυο.

Όμως, υπάρχουν διαδικτυακές ιστοσελίδες και προφίλ σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook, Youtube, Twitter κτλ), τα οποία φέρουν παρανόμως το όνομα της Μονής μας και καθημερινά συγκεντρώνουν και αναρτούν οποιοδήποτε ψευδοεπιστημονικό άρθρο σχετικά με την πανδημία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σκορπώντας τον πανικό στις ψυχές των ανθρώπων, ώστε να τους αποτρέψουν από κάθε μέτρο προστασίας της υγείας τους από την απειλή.

Τις ιστοσελίδες αυτές κατασκευάζουν και διαχειρίζονται άγνωστα στην Μονή άτομα, τα οποία κρύβονται πίσω από την ανωνυμία. Δυστυχώς, ο οποιοσδήποτε, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αρχών, μπορεί να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, να εμφανιστεί ως δήθεν φίλος κάποιας Ιεράς Μονής και να μεταδώσει ό,τι ψευδές θέλει.

Έτσι υπό πλήρη ασυδοσία μεταδίδουν προπαγάνδα κατά του εμβολιασμού, κατά κάθε μέτρου προστασίας και των διαγνωστικών τεστ. Ακόμα και οι πιο παράλογες προτροπές παρουσιάζονται ως δήθεν εντολές του Θεού (φευ!), καλυμμένες με αιρετικά και ψευδοθεολογικά επιχειρήματα.

Και εάν η παραπληροφόρηση για την πανδημία γενικά είναι επιζήμια για την δημόσια υγεία, καταλαβαίνουμε πόσο περισσότερο επιζήμιο είναι όταν συνδυάζεται ψευδοεπιστήμη με ψευδοθεολογία με την δημιουργία τύψεων περί δήθεν παρακοής στις επιταγές του Ευαγγελίου!

Οι ιστοσελίδες αυτές αναφέρονται σε θεωρίες αρρωστημένης φαντασίας, πως οι τωρινοί εμβολιασμοί έχουν δήθεν σκοπό να μειωθεί ο πληθυσμός της γης στο απώτερο μέλλον, ενώ οι αρνητές έχουν ήδη πετύχει να χαθούν ζωές, καθώς μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία μόνο στην Ελλάδα και εκατομμύρια στο κόσμο, πολλοί από τους οποίους αρρώστησαν, επειδή δεν τηρούσαν μέτρα προστασίας οι ίδιοι ή οι οικείοι τους, πλανώμενοι από την σχετική προπαγάνδα. Οι διαχειριστές αυτών των ιστοσελίδων φέρουν στα χέρια τους το αίμα αθώων ανθρώπων!

Δυστυχώς, οι αρχές έως τώρα ασχολούνται μόνο με μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων, που κάνουν προπαγάνδα κατά της δημόσιας υγείας, παραβλέποντας επιδεικτικά τις προαναφερόμενες ψευδώνυμες ιστοσελίδες, οι οποίες είναι από τις σημαντικότερες πηγές παραπληροφόρησης στην Ελλάδα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας .

Τις συνέπειες πληρώνει και η Μονή μας, καθώς δεχόμαστε μηνύματα με ύβρεις και απειλές για μήνυση, από ανθρώπους που κινδύνεψε η ζωή μελών της οικογένειάς τους από τον κορωνοϊό. Τις συνέπειες φυσικά πληρώνει και όλο το Άγιο Όρος, του οποίου η φήμη αμαυρώνεται.Καλούμε τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκτελέσουν το καθήκον τους. Η αδράνεια είναι συνενοχή!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications