Η Ρωσία μεταφέρει δυνάμεις ακόμη και από την... Σιβηρία στα ουκρανικά σύνορα -  (βίντεο)

Η ρωσική στρατιωτική κινητοποίηση δεν έχει καμία σχέση με ασκήσεις. Με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, φαίνεται ότι η Μόσχα έχει κινητοποιήσει ίσως και πάνω από 250.000 στρατιώτες!

Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για περίπου 200.000 μαζί με την διοικητική υποστήριξη. Φαίνεται πως ο αριθμός αυτός έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.

Εχει εντοπιστεί μεταφορά δυνάμεων από την Κεντρική και την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας, γεγονός που σημάνει ότι η Μόσχα μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία ακόμη και από την… Σιβηρία!

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε αμαξοστοιχία να μεταφέρει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα από την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια περιοχή Yurga στην Σιβηρία προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στην περιοχή Voronezh.Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε η 74η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με άρματα μάχης T-72B3 . Στην Yurga υπάρχει και η 120η Ταξιαρχία Πυροβολικού.

Μεταφέρουν και Pantsir S1 οι Ρώσοι
Παράλληλα εντοπίστηκε μεταφορά και αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir S1.
Χτες είδαμε μεταφορά S-300 κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σήμερα εντοπίσαμε και την απαραίτητη ασπίδα τους εναντίον των UAV Bayraktar TB2.

Tέλος τα ρωσικά άρματα μάχης T-72B3 εντοπίστηκαν να φέρουν επιπλέον αποθήκες καυσίμων.

Στις 2 Απριλίου εντοπίστηκε μεταφορά BTR-82A και BMP-3 στην Κριμαία. Ομως καμία ρωσική στρατιωτική μονάδα δεν διαθέτει στην Κριμαία BMP-3. Είναι προφανές ότι οι ενισχύσεις έρχονται από την ενδοχώρα.Νέες μονάδες πυροβολικού εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Rostov, 100 χλμ από τα σύνορα με το Ντονμπάς.

Εχουν εντοπιστεί ακόμη μεταφορές ΠΕΠ BM-27 Uragan MLRS από την Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια και άρματα μάχης T-80U από την 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία στην Μόσχα.

Μεταφέρουν οπλισμό στο Κίεβο οι ΗΠΑ με C17 Globemaster
Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί έστειλαν οπλισμό στο Κίεβο με ένα μεταγωγικό C17 Globemaster III RCH900 που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Lvov στην δυτική Ουκρανία, κατευθείαν από τις ΗΠΑ με ανεφοδιασμό μόνο στην Σεβίλη της Ισπανίας.
Παράλληλα, ένα Boeing C-17A Globemaster III RCH204/00-0180 προσγειώθηκε στην Ρουμανία μαζί με ένα ισπανικό Airbus A400M-180

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications