Χανιά: Νέες μαρτυρίες-σοκ για το γηροκομείο του τρόμου - «Τους  πέθαιναν  από ασιτία αφού τους έπαιρναν τις περιουσίες!»

Ακόμα και την πιο αρρωστημένη ταινία τρόμου ξεπερνούν οι καταγγελίες που έρχονται από το γηροκομείο στα Χανιά. Συγγενείς των θυμάτων περιγράφουν με γλαφυρά λόγια μία κατάσταση που θυμίζει ένα «εργοστάσιο-θανάτου».

Συγγενής άλλης τροφίμου καταγγέλλει δίνει ακόμα μία διάσταση της υπόθεσης λέγοντας ότι «είχαν πάρει τη διαθήκη της και μετά την άφησαν στο έλεος του Θεού».

«Προσυπογράφω, ήταν κολαστήριο. Ηταν πολλές γυναίκες ή και άνδρες οι οποίοι ανακάλυψα ότι δεν είχαν απογόνους. Υποχρεώθηκε, ενώ ήταν σε νοσοκομείο, να της πάρουν διαθήκη, η οποία άφηνε όλα της τα υπάρχοντα σε εκκλησία και σε μοναστήρια», δηλώνει στον ΣΚΑΪ.

«Η δυσοσμία από την κεντρική είσοδο με το που έμπαινες ήταν τραγική. Οι άνθρωποι ήταν όλοι με ελάχιστα κιλά. Είχαμε την εντύπωση ότι είχαν ασιτία. Οταν τάιζα την εξαδέλφη μου, έπαιρνα τρία ρυζόγαλα, τρία γιαούρτια, τα έτρωγε με απίστευτη πείνα, λες και είχε να ταϊστεί καιρό», περιγράφει, μιλώντας για τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Όπως αποκαλύπτει, «δεν επέτρεπαν στους συγγενείς που ήταν ψαγμένοι να τους επισκέπτονται. Απειλήθηκα όταν είπα ότι γιατί δεν φοράει πάμπερς και φοράει καθετήρα, απειλήθηκα ότι δεν θα μου επιτρέψουν να ξαναμπώ μέσα. Η συμπεριφορά τους και το προσωπικό ήταν ελάχιστο γι' αυτό και δεν υπήρχε καθαριότητα. Είπα ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κουρευτούν, και τα νύχια τους, και μου είπαν ''θα σας φέρουμε και τον Ασλάνη''. Εφυγε, και πρέπει να ήταν στο φέρετρό της γύρω στα 10 κιλά».

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αιτία θανάτου ήταν η ανακοπή καρδιάς. «Πάντα το ίδιο. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι έφευγαν από ασιτία. Αφού είχαν πάρει τη διαθήκη της και είχαν μεταφερθεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, την άφησαν στο έλεος του Θεού».

Αντίστοιχες καταγγελίες μεταφέρουν και άλλοι συγγενείς πρώην τροφίμων. Σύμφωνα με τον κ. Φ., «η εικόνα θύμιζε κοτέτσι, οι συνθήκες ήταν άθλιες και η φροντίδα ήταν ελλιπής. Τη μητέρα μου την είχαν δεμένη με κάτι σαν ιμάντες σε ένα καροτσάκι», ενώ η κ. Μ. τονίζει «μου την πέθαναν τη μάνα μου, μπήκε με κινητικά προβλήματα αλλά υγιής, δεν της έδιναν νερό, την είχαν καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο».

«Ούτε βόλτα δεν τους πήγαιναν, τους έβγαζαν με το καροτσάκι μία φορά την ημέρα, στη σειρά, παρατεταγμένους, αυτό είχα δει εγώ όποτε πήγαινα. Ούτε κουνιόντουσαν. Παρατήρησα μία ημέρα που πήγα ότι ήταν ένας νοσοκόμος και ξεφλούδισε μία μπανάνα, αυτό το θυμάμαι, και τη μοίρασε σε τρία-τέσσερα άτομα, δηλαδή έφαγε ο κάθε ηλικιωμένος από 1-2 κομματάκια, τους άνοιξε το στόμα με το χέρι και τους τάισε την μπανάνα. Ένιωσα ότι εκεί μέσα ήταν σαν κοτέτσι, πώς ταΐζουν τις κότες για να κάνουν αυγά και να μεγαλώσουν και να τα σφάξουν, έτσι», αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Φ.

Χθες, πρώην εργαζόμενος κατήγγειλε ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια ηλικιωμένων ενώ μάλιστα δήλωσε πως πέθαναν 14 άνθρωποι σε μία βδομάδα!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications