Κούβελας: «Οι νεότερες γυναίκες δεν χρειάζονται καθόλου εμβολιασμό, δεν κινδυνεύουν» – ΒΙΝΤΕΟ

O καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ. Δημήτρης Κούβελας, αναλύοντας την περιπλέκουσα κατάσταση γύρω από τις ηλικιακές ομάδες που θα εμβολιαστούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Τόνισε πως είναι πολύ προτιμότερο οι γυναίκες άνω των 40 ετών να ΜΗΝ εμβολιαστούν με AstraZeneca, οι πιθανές παρενέργειες του οποίου έχει διαπιστωθεί πως “χτυπούν” κυρίως το γυναικείο φύλο, διαπιστώνοντας μάλιστα πως οι νεότερες γυναίκες μέχρι τα 39 έτη ΔΕΝ χρειάζονται καν εμβολιασμό:

«Εγώ θα έλεγα σε μία γυναίκα 30-39 ετών ότι δεν χρειάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ εμβολιασμό. Δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό. Μιλούσα για τις γυναίκες που είναι γύρω στα 50, που είναι επίσης νέες αλλά σε μία “γκρίζα ζώνη”».

Όλα αυτά την ώρα που το κράτος ανακοίνωσε πως προτεραιοποιεί τον πανελλαδικό εμβολιασμό με AstraZeneca για τις ηλικίες 30-39.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για τον θάνατο ενός 43χρονου από κορωνοϊό, ο κ. Κούβελας ήταν κάθετος:

«Αφήστε τι λένε οι συνάδελφοί μου και τις εντατικές. Δείτε ποιοι νόσησαν έξω από αυτές και δεν έπαθαν τίποτα. Στις εντατικές έχει και άτομο 15 ετών που του έπεσε κεραμίδι στο κεφάλι. Αυτό τι σημαίνει ότι θα κυκλοφορούμε όλοι με κράνος;»:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications