Για «πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων» προειδοποιεί η Διοίκηση Στρατηγικών Όπλων (STRATCOM) των ΗΠΑ

H Στρατηγική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (USSTRATCOM) προειδοποιεί για «πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων»!

Συγκεκριμένα με ανάρτηση της στο Twitter, την οποία έκανε προ ολίγου, υποστηρίζει πως πρέπει να ληφθεί υπόψιν η πιθανότητα σύγκρουσης που πολύ γρήγορα θα οδηγούσε σε χρήση πυρηνικών όπλων.

Η διοίκηση στρατηγικών όπλων των ΗΠΑ αναφέρεται στην κρίση που υπάρχει στην Ουκρανία η οποία μπορεί να ξεσπάσει και σε άλλο σημείο του πλανήτη, είναι πρώτη φορά που δίνεται τέτοιου είδους ανακοίνωση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η συγκεκριμένη διοίκηση υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ και έχει ως αντικείμενο την διεθνή στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ, όχι μόνο στο θέμα του συμβατικού πολέμου αλλά σε ένα πλήθος δράσεων, που συμπεριλαμβάνουν και τα πυρηνικά χτυπήματα.

Το tweet:

«Προεπισκόπηση δήλωσης – θέσης: Το φάσμα των συγκρούσεων σήμερα δεν είναι ούτε γραμμικό ούτε προβλέψιμο. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την πιθανότητα σύγκρουσης που οδηγεί σε συνθήκες που θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να οδηγήσουν έναν αντίπαλο να θεωρήσει την χρήση πυρηνικών όπλων ως τη λιγότερο κακή επιλογή.»

Η Στρατηγική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (USSTRATCOM) με αυτή την ανακοίνωση περιγράφει ένα εφιαλτικό ενδεχόμενο ξεσπάσματος πυρηνικού πολέμου το οποίο δεν θα μπορεί να προβλεφθεί, καθώς θα επέλθει ως μία ραγδαία, μη προβλέψιμη επιδείνωση σύγκρουσης! Και βέβαια θεωρεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πυρηνικό χτύπημα, ή ακόμα καλύτερα, να λειτουργήσουν αποτρεπτικά ώστε ο εχθρός να μην προλάβει να το πραγματοποιήσει.

Με έδρα Αεροπορική βάση στην Νεμπράσκα, η USSTRATCOM είναι υπεύθυνη για τη στρατηγική αποτροπή, την στρατιωτική δράση παγκοσμίου βεληνεκούς και τη λειτουργία του Παγκόσμιου Δικτύου Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας. Παρέχει επίσης πολλές δυνατότητες για την υποστήριξη των άλλων διοικήσεων μάχης, συμπεριλαμβανομένης της ολοκληρωμένης πυραυλικής άμυνας. και την παγκόσμια διοίκηση ελέγχου σε επικοινωνίες, διαδίκτυο, συλλογή πληροφοριών (Intelligence), επιτήρηση και αναγνώριση (C4ISR).

Στόχος της συγκεκριμένης στρατιωτικής διοίκησης, είναι να παρέχει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έναν ενιαίο πόρο για μεγαλύτερη κατανόηση συγκεκριμένων απειλών σε όλο τον κόσμο και τα μέσα για να ανταποκριθούν γρήγορα σε αυτές τις απειλές.

<

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications