Δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο των εργατών

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Απριλίου στην Ευβοία, καθώς τουλάχιστον τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ.

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για τον τραγικό χαμό των τεχνικών συνελήφθησαν ένας εργοδηγός, ένας μηχανικός αλλά και η επιβλέπουσα του έργου. Θυμίζουμε πως οι άτυχοι άνδρες ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, που είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή.

Από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο, όπως αναφέρουν πολίτες της περιοχής.

Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος συνάδελφός τους αλβανικής καταγωγής που ζούσε σε κοντινό χωριό από αυτό που συνέβη η τραγωδία.

Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης. Έως αυτή την ώρα, αναμένεται ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων στο Γυμνό Ευβοίας που τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα.
«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου παν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», λέει η Ιωάννα Κοτρογιάννη γυναίκα του προέδρου της κοινότητας.

«Το έμαθα στις 14.00 γιατί ήμουν στη δουλειά. Kαταλάβαμε το συμβάν από τις διακοπές που γίνονταν εκείνη την ώρα, κάτι πολύ σύντομα άνοιξε-κλείσε. Δεν ξέρουμε βέβαια αν συνδέονται με το δυστύχημα. Το έργο της υπογειοοποίησης στο πλαίσιο της ανάπλασης του χωριού, ήταν τα καλώδια μέσης τάσης να μην περνούν μέσα από την πλατεία, αλλά περιμετρικά. Οι δύο εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί, στο έδαφος, δίπλα από το φορτηγό στο οποίο δούλευαν. Ο τέταρτος που σώθηκε πρόλαβε να πηδήξει από την κολώνα, ήταν και αυτός πάνω στην κολώνα. Σε 1-2 μέρες το έργο θα τελείωνε, ήταν στην τελική του φάση- στη σύνδεση υπόγειων και εναέριων καλωδίων. Το χωριό έχει 2.000 περίπου κατοίκους και το μακάβριο θέαμα το είδαν πολλοί χωριανοί», δήλωσε ο κοινοτάρχης κ. Χαϊνάς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications