Απίστευτη εντολή  Κικίλια σε ΜΜΕ: «Προσοχή - Πάντα να τονίζετε τα θετικά των εμβολίων όταν προκαλούν παρενέργειες»

Την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν «παγώσει» το εμβόλιο της Johnson & Johnson και πολλές ευρωπαϊκές χώρες είτε το «παγώνουν» είτε του βάζουν περιορισμούς κι ενώ η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που πετάει «στα σκουπίδια» το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς και τα δύο εμβόλια προκαλούν θρομβώσεις, πολλές φορές θανατηφόρες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη να εμβολιάζει με αυτό της AstraZeneca όλους τους Έλληνες.

Φυσικά σε όσοι άτυχοι παθαίνουν κάτι, όπως μία 64χρονη στην Αμαλιάδα η οποία έπαθε θρόμβωση από το εμβόλιο της AstraZeneca τότε ζούνε έναν πραγματικό εφιάλτη, καθώς αυτοί, που τους καλούσαν να εμβολιαστούν (σσ. δηλαδή οι κρατικοί φορείς) μετά δηλώνουν «αναρμόδιοι».

Σε αυτό το κλίμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε ερώτηση έδωσε ουσιαστικά εντολή στους φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους να αναφέρουν πάντα τα θετικά των εμβολίων όταν γράφουν για τις (πολλές φορές θανατηφόρες) παρενέργειές τους.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος των ρώτησε τι σκοπεύει να κάνει η Ελλάδα με τα εμβόλια της Johnson & Johnson τα οποία ο FDA στις ΗΠΑ έχει «μπλοκάρει» και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιορίσει.

Τότε ο υπουργός Υγείας απάντησε:

«Σε ό,τι έχει να κάνει με τα εμβόλια και ειδικά αυτό της Johnson & Johnson εμείς χτίζουμε την αξιοπιστία μας βάση επιστημονικών δεδομένων και του ΕΜΑ που έχει αδειοδοτήσει όλα τα εμβόλια. Άρα λοιπόν η χώρα μας περίμενε ο ΕΜΑ να εγκρίνει τα εμβόλια και σε ό,τι έχει προκύψει με τα εμβόλια όσον αφορά τις ανεπιθύμητες ενέργειες εμείς μείναμε έξω από την πολυφωνία(!) και με συνέπεια ακούσαμε την ΕΘνική Αρχή Εμβολιασμών, τον ΕΟΦ και τον ΕΜΑ και αυτά που εισηγείται. Αυτά θα κάνουμε και τώρα.

Συστήνω σε όλους προσοχή στις δηλώσεις που γίνονται για τα εμβόλια. Παρακαλώ να γίνονται με βάση επιστημονικά δεδομένα, ΠΑΝΤΑ να αναφέρεται και να τονίζετε πόσο εξαιρετικά μεγαλύτερη είναι η ωφέλεια των εμβολίων σε σχέση με τις ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες εμφανίζονται πολύ-πολύ σπάνια»

Εμείς να ενημερώσουμε τον κ.Κικίλια πως την περασμένη Παρασκευή η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (PRAC), προχώρησε σε προειδοποιητική ανακοίνωση για τέσσερα σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων και χαμηλών αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το εν λόγω σκεύασμα της J&J: ένα στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής και τρία ακόμη κατά την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Επίσης ο ΕΜΑ έχει παραδεχθεί ότι το εμβόλιο της AstraZeneca προκαλεί θρομβώσεις. Εκτός αν αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε «επιστημονικά δεδομένα»...

Στην κυβέρνηση οι πιθανώς θανατηφόρες παρενέργειες των δύο εμβολίων δεν φαίνεται να τους απασχολούν, καθώς είναι αποφασισμένοι να τους εμβολιάσουν όλους με το στανιό και οποιοδήποτε κόστος!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications