Ανεβάζουν ρολά με κηδειόχαρτα και αντιδράσεις οι έμποροι – Κλίμα πολέμου στην Πάτρα όπου αποδοκιμάστηκε ο Πέτσας – ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις απέναντι στην αιφνίδια απόφαση να μην ανοίξει το Λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη.

Στον απόηχο των αντιδράσεων από τους εμπόρους, οι περιφερειάρχες Απόστολος Τζιτζικώστας (Θεσσαλονίκη), Νεκτάριος Φαρμάκης (Αχαΐα) και Γιώργος Κασαπίδης (Κοζάνη) έστειλαν επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο των επιχειρήσεων.
Οι τρεις τους ζητούν έκτακτη επιχορήγηση των 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση.

Κηδειόχαρτα από τους εμπόρους της Πάτρας – Αποδοκίμασαν έντονα τον Πέτσα
Η μετάβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στην Πάτρα σε ρόλο «πυροσβέστη» μάλλον είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, συγκεντρωμένοι άνθρωποι της αγοράς αποδοκίμασαν έντονα τον Αναπληρωτή Υπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχειακό μέγαρο.

Την ίδια ώρα οι έμποροι της Αχαϊκής πρωτεύουσας από χθες ακόμα διαμηνύουν πως θα ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους τη Δευτέρα, παρά την απόφαση της κυβέρνησης, μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το αντίθετο.

Viral έχει γίνει μάλιστα και το κηδειόχαρτο που απειλούν ότι θα κρεμάσουν σε κάθε επιχείρηση τη Δευτέρα:

Σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της όλης, οι έμποροι τη Δευτέρα το πρωί στις 09:00 θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, θα ανάψουν τα φώτα τους, θα κολλήσουν και το κηδειόχαρτο στην πόρτα του μαγαζιού τους, αλλά δεν θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Η ανακοίνωση για το λιανεμπόριο στην Πάτρα«Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί. Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.-Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.
-Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.
-Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.
-Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4 στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο, στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο.
-Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.
Ως εδώ, έχουμε φωνή! Η Πάτρα ΑΠΑΙΤΕΙ δεν επαιτεί! Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!».

Και στη Θεσσαλονίκη γνωστή και ως δεύτερη Μέκκα "αντιδρούν " :
Επείγουσα επιστολή προς τον πρωθυπουργό,Κυριάκο Μητσοτάκη ( τώρα φοβήθηκε ) έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αίτημα για άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σεβόμενος την εκατονταετή και πλέον ιστορία του, δεν είναι σε θέση να προτρέψει τον κόσμο να μην υπακούσει σε έναν νόμο του κράτους και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κάνουμε. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να το εκλάβετε ως αδυναμία», σημειώνει ο ΕΣΘ.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ, (Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ! έχουν δώσει άξια σε άχρηστους οι οποίοι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα , φαντάσου να εμφανιστεί μπροστά τους , θα πέσουν στα γόνατα και θα τον προσκυνούν σαν τοτέμ,εδώ κολλάει το ρητό: "Είναι δύσκολο να ελευθερώσεις ανόητους από τις αλυσίδες που σέβονται..." :
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή του ανοίγματος της αγοράς της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σεβόμενος τα μέλη του, τους υπαλλήλους των καταστημάτων και τους καταναλωτές, είναι αυτός που έκλεισε την αγορά της πόλης μας στις 13 Μαρτίου 2020, πέντε μέρες πριν την κυβερνητική απόφαση για καθολικό κλείσιμο των επιχειρήσεων όλης της Ελλάδος.
Πιστεύοντας, από την αρχή της πανδημίας, ότι η χώρα μας βρέθηκε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε και να πειθαρχήσουμε στις κυβερνητικές αποφάσεις, όσο δύσκολες και αν ήταν για μας και τα μέλη μας.
Η απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη το άνοιγμα της αγοράς στις 5 Απριλίου 2021, είχε ως αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες της πόλης μας να προβούν σε αγορές εμπορευμάτων, να διακόψουν τις αναστολές των υπαλλήλων τους και να προετοιμάσουν τα καταστήματά τους για το άνοιγμα της Δευτέρας, με την ελπίδα ότι ξεκινάει μια καινούργια μέρα, οδεύοντας προς την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ανατρέπεται η παραπάνω απόφαση και οι αγορές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης θα παραμείνουν κλειστές. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι δικαιολογημένα σε έξαλλη κατάσταση, σε σημείο να μην ελέγχεται.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι αντιλαμβάνεστε την δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου, ο οποίος δεν μπορεί να κατανοήσει πώς αλλάζουν οι αποφάσεις εντός 36 ωρών, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πειθαρχήσουν στην κυβερνητική απόφαση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σεβόμενος την εκατονταετή και πλέον ιστορία του, δεν είναι σε θέση να προτρέψει τον κόσμο να μην υπακούσει σε έναν νόμο του κράτους και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κάνουμε. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να το εκλάβετε ως αδυναμία.
Για το λόγο αυτό, σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα την παραπάνω απόφαση, και να ανοίξετε την αγορά της πόλης της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση .
Το λιανεμπόριο δεν αντέχει άλλη παράταση, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει καμία ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων».

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Aπευθηνομαι στον Κύριο που φαινεται δεν εχει διαβασει το εργον ΚΟΥΒΑΝΟΧ ΚΑΛΕΡΓΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ 1925 ειπε ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Τοσο απλο!!
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.? Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ. ? Δεν βλεπει οτι ολλλα αυτα συμβαίνουν ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΝΙΤΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ 7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΟΙΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ?? Δεν διαβασε τους ΛΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ 500 Εκατομοιρια ανθρωπων??1980. Ηαρβαρ Πανεπηστημειο δημιούργησε Εδρα : ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΡΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΝΟΕΛ ΙΙΓΚΝΑΤΙΕΒ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣΟΥΣΕΤΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications